Tony Bennett danas proslavlja 90.rođendan! #Tony90

 Danas punim 90 godina, a osećam kao da sam tek počeo i radujem se svakom novom danu”, izjavio je Bennett i dodao:”Oduvek sam  voleo  da nastupam pred publikom i da delim muziku koju volim sa čitavim svetom”.

Dobitnik 19 Grammy nagrada, Tony Bennett je izvođač koji se nije plašio da se okuša u  različitim žanrovima i stilovima, pa ga rado prihvataju različite generacije. Njegova impozantna diskografija uključuje  čak 57 studijskih albuma, 11 live albuma, 31 kompilaciju i 81 singl,  dok ponosno drži rekord kao najstariji umetnik u muzičkoj istoriji čiji se album našao na mestu #1 Billboardove liste. Bennettu je to  pošlo za rukom sa albumom , “Cheek To Cheek”, koji je snimio sa pevačicom i glumicom Lady Gagom, pre dve godine, dakle kada je imao 88 godina!  

Rođen u mestu  Astoria, Queens, u Njujorku, 3. avgusta 1926, Bennett je doživeo neverovatan uspeh, koji je  bez presedana u istoriji  muzičke industrije!

 “Danas punim 90 godina, a osećam kao da sam tek počeo i radujem se svakom novom danu”, izjavio je Bennett i dodao:”Oduvek sam  voleo  da nastupam pred publikom i da delim muziku koju volim sa čitavim svetom”.

Karijera čuvenog pevača proteže se na duže od 60 godina, sa takvim  best-seller albumima, kao što su   “I Left My Heart in San Francisco” (1962), “MTV Unplugged: Tony Bennett” (1994), “Duets: An American Classic” (2006)  i “Duets II” (2011) – od koji je svaki prodat u preko milion primeraka. Samo u poslednjih deset godina, Bennett je prodao 10 miliona ploča!

Za Bennettov 80.rođendan (2006), američka TV mreža NBC organizovala mu je veliku rođendansku proslavu,  koja je kao  NBC TV specijal -“Tony Bennett: An American Classic”,  osvojila 7 Emmy nagrada!

Stoga, za proslavu pevačevog 90. rođendana, kuća NBC ponovo priprema veliki dvočasovni specijal Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come”.U programu će učestvovati najznačajniji umetnici, a od onih koji su do sada najavljeni, tu suAndrea Bocelli, Michael Bublé, Aretha Franklin, Lady Gaga, Billy Joel, Elton John, Diana Krall, k.d. lang, Rufus Wainwright  i Stevie Wonder . Podrazumeva se, naravno, da će i slavljenik imati svoj nastup, a među gostima naći će se i takve filmske i televizijske  zvezde  kao što su Alec Baldwin, Steve Buscemi, Kevin Spacey, John Travolta, Bruce Willis i Homer Simpson.

 “Pošto smo proslavili Tonijev ’80. rođendan, mislimo da je više nego prigodno da ispoštujemo i njegov ’90, pravu prekretnicu za najvećeg živog pevača zabavne muzike”, izjavio je Robert Greenblatt, predsednik NBC Entertainment i dodao:“Srećan rođendan Tony, tvoja dostignuća su epska, a tvoj glas bio je soundtrack četiri različite generacije, što uliva strahopoštovanje svima u muzičkoj industriji”.

Veliko mi je zadovoljstvo  što NBC priprema specijal u čast mog rođendana, a posebno što će tome prisustvovati mnogi predivni umetnici sa kojima sa sarađivao i kojima se divim”, izjavio je uzbuđeni Tony Bennett.

 

Vidimo se na proslavi tvog 100. rođendana, Tony!

 

 

VestiArhiva vesti