Willie Nelson novim albumom odaje počast Sinatri!

Američka muzička legenda Willie Nelson, svoj  sledeći album „That’s Life“, posvetiće prijatelju i izvoru inspiracije Franku Sinatri. 

 

Album će izaći  26. februara u tri formata, digitalno, na CD-u i na LP-u (12″).  To će biti njegov 15. studijski album koji objavljuje za Legacy Recordings.

Willie Nelson je album najavio uoči Sinatrinog 105. rođendana (12. decembra 1915. – Los Angeles, 14. maj 1998.)

Svoju zadivljenost Sinatrinim opusom, Willie Nelson je pokazao i na albumu „My Way“ (2018) za koji je osvojio i Grammy za najbolji tradicionalni pop solo album.

Na ovom drugom albumu Sinatrinih standarda, naći će se neke od najcenjenijih pesama iz Velike američke pesmarice.  Čak je i naslovna strana albuma na kojoj   Willie Nelson pozira  pod uličnom svetiljkom sa svojom legendarnom gitarom Trigger, posveta naslovnici  Sinatrinog albuma „In The Wee Small Hours“.

Willie na nadolazećem albumu donosi interpretacije Sinatrinih pesama: „Nice Work If You Can Get It,” “Just In Time,” “Cottage For Sale,” “I’ve Got You Under My Skin,” “You Make Me Feel So Young,” “I Won’t Dance” (featuring Diana Krall), “That’s Life,” “Luck Be A Lady,” “In The Wee Small Hours Of The Morning,” “Learnin’ The Blues” i “Lonesome Road”.

Singl koji najavljuje album je „Cottage For Sale“.

„That’s Life“ je snimljen u Capitol Studios, u Holivudu a producenti su Buddy Cannon i Matt Rollings. Sinatra je bio prvi izvođač koji je  snimao u tom studiju – od marta 1956. do novembra 1961. Dodatna snimanja Nelson je odradio u Pedernales studijima u Ostinu, Teksas.

Willie nam donosi 11 novih studijskih interpretacija  za koje je miksa uradio Al Schmitt (snimio je preko 150 albuma koji su dostigli zlatne i platinaste tiraže  i osvojio više nagrada Grammy od bilo kog tonskog majstora). Dva iskonska avatara, od kojih je svaki definisao svoj deo američke pop kulture, Frank Sinatra i Willie Nelson, prenose širok spektar romantičnih emocija – od opijenosti ljubavlju, preko mamurluka pa do slomljenog srca – u pesmama i u nastupima kroz koje se direktno povezuju sa slušaocima.

Willie Nelson i Frank Sinatra bili su bliski prijatelji, muzičke kolege, sarađivali su i obostrano se divili međusobnom radu tokom Sinatrinog života.

Willie Nelson novim albumom odaje počast SinatriRedosled pesama na albumu „That’s Life“       

 1. Nice Work If You Can Get It
 2. Just In Time
 3. Cottage For Sale
 4. I’ve Got You Under My Skin
 5. You Make Me Feel So Young
 6. I Won’t Dance (featuring Diana Krall)
 7. That’s Life
 8. Luck Be A Lady
 9. In The Wee Small Hours Of The Morning
 10. Learnin’ The Blues
 11. Lonesome Road

 

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *