Virtuelni novogodišnji koncert Jean-Michell Jarre-a premašio 75 miliona pregleda!

Jean-Michel Jarre “Welcome To The Other Side”

Jean-Michel Jarre nas je uveo u novu godinu uz live-stream inovativnog i spektakularnog koncerta u virtuelnom okruženju pariskog Notr-Dama. Šou, održan uživo u ponoć 31. 12. 2020. bio je spoj vizuala sa “live” koncerata  u virtuelnoj stvarnosti i stvarnih studijskih nastupa uživo.

Zbog revolucionarne produkcije, mnogi gledaoci su se zapitali koji je deo stvaran a koji virtuelan. Do sada je koncert videlo 75 miliona gledalaca i ljubitelja virtuelnih nastupa širom sveta, putem raznih medija i platformi, među kojima su:

VR platforme, VRChat i Oculus Venues, nacionalne i međunarodne TV i radio stanice i društvene mreže. Organizacija “The European Broadcasting Union” (EBU) besplatno je ustupila ovaj događaj svojim nacionalnim TV i radio stanicama.

Jean-Michel Jarre “Welcome To The Other Side”

Koncert “Welcome To The Other Side” je produciran u saradnji s VrrOOm-om, gradom Parizom i pod pokroviteljstvom je UNESCO-a.

Jean-Michel Jarre je nastupio uživo iz Studija Gabriel blizu katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtuelnom Notr-Damu. U 50-minutnom koncertu izvedene su kompozicije  sa Jarreovog albuma “Electronica” ali i nove verzije njegovih klasika “Oxygène” i “Equinoxe”.

Ovaj fantastičan medijski projekat, na kome se radilo 3 meseca, okupio je tim od 100 umetnika i tehničara kako bi rekreirali čuvenu parisku katedralu (koja se još renovira nakon razornog požara) i ostvarili remek delo kombinacijom mnoštva formata i veština.

Jean-Michel Jarre “Welcome To The Other Side”Poznati muzičar je još jednom pokazao da je kreativni vizionar koji je sa saradnicima kroz ovaj projekt postavio nove standarde važne za budućnosti muzičke zabave.

Jean-Michell Jarre obožava kreiranje nove muzike i njeno povezivanje sa modernom tehnologijom, pa tako svakim novim projektom pomera granice. Francuski muzičar je i ambasador UNESCO-a za obrazovanje, nauku i kulturu, bezuslovni je zaštitnik životne sredine i dobitnik medalje Stephen Hawking za naučnu komunikaciju.

Pratite Jean-Michel Jarre:

Web | Facebook | Twitter | Instagram | Soundcloud

Pogledajte fantastični jednosatni koncert!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.