half•alive objavili novi singl “WHAT’S WRONG”

half•alive

Trio iz Long Beach-a,  half•alive  se vraća na scenu novim singlom i spotom “What’s Wrong” , u kome ne odstupaju od prepoznatljivog imidža- elegantnih smokinga i neumornog plesa.

Pesmu je trio komponovao zajedno sa producentom Ojivolta  (Halsey, Shawn Mendes, Jon Bellion). Muzički video je osmislio i producirao frontmen grupe Josh Taylor, a reditelj je Brantley Gutierrez, dok su za koreografiju, kao i ranijih puta, zaduženi dugogodišnji saradnici grupe,  JA Collective.

Za stih iz strofe zadužena je, sasvim nenamerno, američka glumica i rediteljka, Olivia Wild, a kako i zašto, objašnjava Josh Taylor:

half•alive“Zanimljiva  je priča kako sam došao do teksta za refren pesme. Kreativni direktor JA Collective, Jordan, ujedno i moj cimer, razgovarao je sa Oliviom o njihovom zajedničkom projektu i u jednom trenutku konstatovao kako je apsurdno teško naći koreografe na IMDB-u, ali i da je sve to toliko nevažno u odnosu na probleme koje je donela prošla godina.

Olivia je prokomentarisala ““the time is always right to do what’s right”, što mi je, igrom gluvih telefona, Jordan preneo kao ““Time’s always right to fix what’s wrong”. Meni se ta rečenica učinila odličnom da je iskoristim u pesmi koja se osvrće na društvenu klimu situacije u kojoj smo se svi našli, jer da bi promenio globalno stanje okoline, moraš se prvo pogledati u ogledalu, prvo krenuti od sebe, jer odatle  promena mora da počne”, objašnjava Josh.

half•alive“Kreiranje muzičkog spota još je dalje transformisalo temu pesme, tako što je mali, tesni apartman u kome je spot sniman, predstavljen iz dva radikalno različita ugla. Naravno, bili smo u odelima, da bi još više naglasili polaritet. Snimanje spota u doba covida je neverovatno izazovno, ali nismo ni shvatali koliko je to uticala na lokaciju koju smo tražili za spot. Prvo smo samo tražili sigurno mesto, a onda shvatili da smo zaglavljeni u tom malom prostoru, što je prava slika stvarnosti koju živimo”, kaže Josh i nastavlja:

”Moram reći da nam je dobro došao predah koji nam je omogućila prošla godina. Imali smo vremena da odmorimo od prethodne duge turneje, bili smo zahvalni što možemo da budemo kući, da možemo da odahnemo i procesuiramo stvari koje se dešavaju. Shvatili smo da je ovo što nam se svima dogodilo, izrodilo očajničku potrebu za nadom i ljubavlju i iskrenom željom za promenom. Nadamo se da smo sa “What’s Wrong” napravili nešto pošteno i da je taj osećaj  početak nečeg zaista transformativnog”.

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *