Detour je objavio novi singl “Hawaii”

Detour

Spremni ste za odmor i ne možete prestati sanjariti o dugim danima provedenim na plaži? Novi singl “Hawaii” grupe Detour vaša je “karta” za beg od svih briga svakodnevice.


DetourVesela, sunčana i optimistična pesma sa gotovo gospelovskim refrenskim tekstom i melodijom inspirisana je teškom godinom iza nas i govori o nadi o kraju mračnog razdoblja i početka očekivane renesanse, buđenja i otvaranja. Hawaii su u pesmi simbol eskapizma, sanjarenja i konačnog bega od turobne stvarnosti koja nas je u proteklom razdoblju snašla.”, o pesmi je ispričao vođa grupe Detour Nenad Borgudan.

Na pesmi gostuju Luka Geček iz grupe Mayales koji je odsvirao gitare, te Žarko Hajdarhodžić na flauti. Duvačke deonice odsvirali su pridruženi članovi Detoura, Andrej Jakuš-truba, Ozren Žnidarić-saksofon, a ostalo stalni članovi grupe; Nenad Borgudan-vokal, gitare, ukulele, Dora Mijat i Karla Krmpotić – prateći vokali, Vibor Čerič-klavijature, Alen Križaj-bas gitara, Edi Grubišić -bubnjevi.

Pesmu “Hawaii” prati razigrani spot koji potpisuje talentovani reditelj Dinko Šimac:
DetourU ovom smo se spotu razigrali, eksperimentisali i proveli divan dan u još divnijem krajoliku Samoborskog gorja. Za početak, hteo sam uhvatiti i prikazati ugođaj grupnog putovanja autom. Budući da smo ovog puta snimali sa pet članova benda, najbolji način je bio da ostavim malu kamericu u sredini automobila, zavrtim pesmu “Hawaii” na auto radiju i pustim članove da se provozaju po mirnim i praznim cestama, pustivši kamericu da snima. Ta kamera koja snima sve oko sebe, odnosno 360°, omogućila mi je da u post-produkciji kadriram i okrećem kadar kako god u kojem trenutku odgovara.
DetourU spotu smo zatim prikazali jednu katastrofu (uragan) u koju članovi benda uleću. Unutar njega se rasplešu i prihvate njegovu prisutnost, koliko god štete možda prouzrokje. Baš kao što i pesma ukazuje na poslednju godinu,  nalazimo se usred katastrofe, ali moramo pronaći načine da postojimo unutar nje kako bismo ostali normalni. Nastojao sam prikazati moć uragana što vernije, temeljeno na pravim snimcima “storm chasera” koji se trude što više prilagoditi uraganu i snimiti ga iz što veće blizine.”, ispričao je Dinko Šimac.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.