Dugoočekivani letnji singl Nike Turković -“Pusti”

Nika Turković

Nova audiovizuelna era Nike Turković – dugoočekivani letnji singl “Pusti” (Aquarius Records) je drugačiji od svega što je Nika do sada donela na scenu.

Bez straha i predumišljaja, vođena kreativnom intuicijom i trenutnim stanjem uma, Nika Turković je odlučila da nas iznenadi zaokretom u svom stvaralaštvu.
Osim što je nedavno zapalila društvene mreže drastičnom promenom imidža, koju je objasnila vrlo jednostavno “ovo sam isto ja, samo još više svoja”, nismo naslutili da je već taj korak bio početak neke nove priče.

Nika Turković“Pusti je jedno novo poglavlje, ništa manje ‘ja’ nego sve što smo do sada radili, već samo odvažnije i malo hrabrije po mom mišljenju. Nastala je sa nekom željom da prenesemo letnje stanje uma, ljubavne emocije, avanture i pustolovine kroz neki 80s, plesni sound u kojem u zadnje vreme posebno uživam. Na tekstu i muzici je sa mnom radio Matija Cvek, kojem se na našoj mutičkoj sceni najviše divim i sa kojim sam uvek najsretnija raditi, dok je za aranžman kao i uvek bio zadužen Ivan Pešut, moj prijatelj i kolega koji od svega što mu padne pod ruku, napravi nešto čarobno. Jako sam zadovoljna sa onim što smo doneli i jedva čekam da čujem šta će reći publika. “ – izjavila je Nika. 

 
Počinje biti vrlo jasno, kako je recept uspešnog projekta zaista zajedništvo jedne proverene ekipe, koja se već toliko uhodala, da svakim novim korakom samo dižu lestvicu u realizaciji ideja. Od muzike do vizuala, Nika od prvog singla ima ‘svoje ljude’. Ona se prepušta njima, i oni njoj.

Promena imidža savršeno se servirala kao dodatna inspiracija reditelju spota Luki Sepčiću.

Nika Turković“Drastična promena imidža je kao iskaz svojevrsni filmski katarzični momenat, a kako sa Nikom ništa nije slučajno, pa je taj “bunt” u ovom slučaju kao fragment dodatno motivisao ovu mikro coming-of-age priču smeštenu u meni najpoetskije, najdivnije i najranjivije doba. Sve je to ono što se dogodi između dva plava sata, između sumraka i zore, nakon zalaska i pre izlaska, te ostaje zauvek u tom vremenu kao sećanje na tople mokre bezbrižne večeri. Coming-of-age i melanholija, moje najdraže teme. Takvim se spontanim avanturama jednostavno prepustiš i pustiš.” – rekao je Luka.

SESTRICE su opet dostavile tačno ono što je ova pesma tražila. A dodatno su nas poveli i mladi glumci – Lara Nekić i Josip Brakus koji su nam zajedno sa modelom Lunom Valas preneli osećaj leta, lakoće postojanja, otpuštanja kočnica i prepuštanja mladoj, sirovoj, neiskvarenoj ljubavi.

“Mislim da nam je svima ovo bilo najdraže snimanje do sada. Već uhodana ‘familija’ na čelu s Anom Badurinom i Lukom Sepčićem koji nikada samo ne rade na mojim projektima, već ih žive zajedno sa mnom, ponovno su napravili čaroban posao.

Nika TurkovićUvek sam htela filmsku priču za svoj spot, a Luka je upravo na taj način pristupio ovoj pesmi. Ništa manje od njega više ni ne očekujem jer u ovoj fazi već čitamo misli jedno drugom. Ana kao I uvek, drži sve konce u rukama te pazi na detalje kako bismo ostvarili sve što smo naumili. Sa genijalnim Franom Pamićem na kameri i vrhunskom  ekipom na svetlu, mislim da bolji tim nisam mogla zamisliti.” 

Kako jako brinemo o modnom i beauty aspektu svake naše vizuelne priče, ne smemo zaboraviti na naš beauty tim; Mijo Majhen,Sonja Kvesić i Nina Pejnović te Ivana Vukušić, ovog puta uz našeg poznatog dizajnera Igora Djugu, koji mi je šio unikatne komade po meri. To je tim na koji se bez imalo razmišljanja oslanjam od početka i mislim da zato zajedno i ovako lepo rastemo.”
 
Mi se prepuštamo letnjim večerima pod zvezdama i sa uzbuđenjem pratimo Nikine sledeće korake i rad ove kompletne kreativne zajednice koja na našoj sceni, definitivno ostavlja svoj prepoznatljivi pečat.

Pesma “Pusti” je dostupna na svim digitalnim servisima

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.