2CELLOS slave desetogodišnjicu postojanja novim albumom

Dedicated

2CELLOS slave desetogodišnjicu postojanja novim albumom “DEDICATED” koji će biti objavljen 17.septembra, a danas su nam predstavili novi singl i video spot  “I DON’T CARE”!

 

Milijarde audio strimova, bezbrojni rasprodati koncerti i milioni fanova širom sveta –  to je rezultat  deset godina postojanja 2 CELLOS. Hrvatski duo čelista, Luka Šulić i HAUSER,  danas je najavio svoj šesti studijski album Dedicated, koji će izaći 17. septembra za Sony Masterworks.

DedicatedDedicated slavi prvu dvocifrenu godišnjicu, a sam naslov sugeriše ne samo odanost ovoga dvojca jedno drugom i njihovoj  grupi, već i njihovim fanovima, njihovom instrumentu i stilu sviranja koji neguju.  Istovremeno, novi album je ujedno najava Dedicate turneje koja će početi marta sledeće godine u Americi (datume možete videti ovde ), a nastaviće se, zatim, širom sveta.

Uporedo sa najavom izlaska novog albuma i buduće turneje, 2CELLOS su danas objavili novi singl, “I Don’t Care” , elegantnu obradu hita  Ed Sheeran-a, a pesmu prati  video spot  koji sadrži posebne i nikada ranije objavljene trenutke iz desetogodišnje karijere ovog dua.

Sa budućeg albuma  2CELLOS su već objavili dva singla/spota; “Demons” i “Livin’ on a Prayer” , uzbudljive obrade hitova Imagine Dragons i Bon Jovi.

DedicatedOdmor od 2CELLOS, Luka i Stjepan su iskoristili da ispune lične snove i da se opuste, a tokom globalne pandemije nisu gubili vreme, već su radili na album Dedicated.  Kao i uvek kada je odabir pesama u pitanju, odnosno aranžmani istih, oslonili su se na sopstveni osećaj a u selekciji pesama odabranih za novi album nalazi se numere Guns’n’Roses ali I Billie Eilish.

“Odmori dobro dođu za refleksiju”, kaže HAUSER  i dodaje “Osvrnuli smo se na ono što smo do sada uradili i tražili pravac kojim želimo da idemo  ubuduće. Mnogo smo proputovali i mnogo radili, do sada nismo imali vremena za ovako kvalitetnu pauzu. Sve je sada daleko jasnije”.

“Uvek smo planirali da napravimo comeback, a novom albumu smo prišli sa svežom energijom i svežim pristupom. Već dve godine nismo svirali, jedva čekamo da se vratimo na scenu!”, dodaje Luka Šulić.

Dedicated

Na budućem albumu Dedicated2CELLOS istražuju veoma raznovrstan muzički katalog od Lady Gage do Aerosmitha, od Beyonce do Simona i Garafunkela.:

“Kada nas slušate, nadamo se da shvatate u potpunosti koliko je čelo raznovrstan i moćan instrument na kome se može svirati najnežnija balada, savremena melodija, ali i najteži rok zvuk. Zvuk čela  vas pokreće i dotiče na način koji je podjednako nežan i moćan. Poseduje čitavu lepezu emocija, od najveselijih do najtužnijih. Pokušavamo da vam pružimo iskustvo koje nećete doživete nigde drugde”, objašnjava HAUSER

2CELLOS – DEDICATED

Datum izlaska :17.09.2021

Redosled pesama:

  1. Wherever I Go (OneRepublic)
  2. bad guy (Billie Eilish)
  3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
  4. Halo (Beyoncé)
  5. Shallow (Lady Gaga)
  6. Demons (Imagine Dragons)
  7. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
  8. Cryin’ (Aerosmith)
  9. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
  10. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)

Album možete naručiti u pretprodaji a u našoj online prodavnici možete pronaći njihova prethodna uzdanja!

POVEŽITE SE SA 2CELLOS: WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE | TIKTOK

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *