Objavljen posthumni album Princa “Welcome 2 America”

Prince

Legalna zaostavština pokojnog umetnika Prince-a The Prince Estate, zajedno sa Legacy Recordings (divizija Sony Music Entertainment grupe), sa ponosom najavljuje izlazak albuma Welcome 2 America.

 

Prince je ovaj album snimio 2010. godine u njegovom čuvenom studiju Paisley Park.

PrinceVodeći singl sa budućeg albuma je numera “Hot Summer” a njen izlazak poklapa se sa početkom nove sezone nagrađivanog podcasta “The Story of Welcome 2 America”, koja vodi slušaoce kroz proces snimanja ovog albuma (2010-2011), kao i dramatične političke okolnosti  koje su tada potresale Ameriku.

Voditeljka podcasta je muzička novinarka Andrea Swensson a jedna od gošći  je Shelby J, Priceova dugogodišnja saradnica i back vokal na njegovim muzičkim projektima.

Prince je započeo rad na albumu sa par saradnika, uz njega i bubnjara Chrisa Colemana, session trio upotpunila je mlada i talentovana basistkinja, Tal Wilkenfield. Kada je trio snimio sve instrumentale, pridružili su im se pevačice Shelby J., Liv Warfield i Elisa Fiorillo na snimanju harmonija, melodijskih linija i improvizacija, uključujući repovanje i šale sa Princeom koje su završile na albumu.

 

Prince

Album Welcome 2 America izaći će na standardnom i Deluxe formatu, pri čemu Deluxe format obuhvata CD i LP, kao i kod za preuzimanje albuma sa hi res sadržajem i čitavim snimkom koncerta (1080p HD – stereo, 5.1 surround & Dolby Atmos audio) koji je Prince održao 28. aprila 2011. u Forumu, u Los Anđelesu.

Album već sada možete naručiti direktno, a nakon izlaska u fizičkim formatima biće u prodaji i kod nas.

 

Evo nekih ranih ocena ovog albuma od strane probrane muzičke kritike:

“The record is a gorgeous romp through taut funk grooves and spaced-out R&B.”

—Wall Street Journal

“In and of itself, it’s historic.” 

—Rolling Stone

“These songs are amongst the most socially and politically engaged of his career. As though Prince were updating Sign O’ The Times.”

 UNCUT

Welcome 2 America is a delight. The grooves are airtight and joyous.”

– New York Magazine

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *