Dave Gahan & Soulsavers objavljuju novi album 12.novembra

Dave Gahan

Album “Imposter” je jedinstvena kolekcija 12 unikatnih pesama kojima su Dave Gahan & Soulsavers udahnuli novi život  i lični pečat. Prvi singl “Metal Heart” izlazi 8.oktobra.

 

Dave GahanVlasnik jednog od najlepših vokala na današnjoj muzičkoj sceni, stanar Rock and Roll Hall of Fame, umetnik i autor koji je ostvario višestruko platinaste tiraže svojih izdanja, Dave Gahan, zajedno sa dugogodišnjim muzičkim saradnikom Soulsavers (Rich Machin), objaviće novi album najavljen za 12.novembar.

Uz pomoć dvanaest pedantno odabranih i nanovo osmišljenih kompozicija, Dave će povesti slušaoce na lično putovanje kroz žanrove i vremenske periode moderne muzike uz pomoć pesama koje potpisuju, između ostalih, Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power i Mark Lanegan.

Bilo bi pogrešno predstaviti “Imposter” kao album obrada jer on je mnogo više od toga. To je priča objašnjena pesmama koje su Dave i Soulsavers pažljivo preslušavali, proučavali, apsorbovali i onda ih na svoj način interpretirali, udahnuvši im novi život. Sve pesme imaju duboko značenje za Dejva, one su refleksija njegovog života, priče koje su napisali drugi, ali ih on sada tumači svojim karakterističnim vokalom.

Dave Gahan“Kada slušam pesme i te glasove-način na koji ih izvode i kako interpretiraju te reči, osećam kao da sam došao kući”, priznaje Dave i nastavlja: ”One imaju sposobnost da me uteše mnogo više nego bilo šta drugo. Ne postoji ni jedan autor sa ovog albuma čija me pesma nije lično dotakla. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja – posebno one koji vole muziku i slušaju je godinama”.

Prvi ponuđeni singl  sa albuma “Imposter” je  “Metal Heart.” Autorka pesme, originalno objavljene  1998. godine je Chan Marshall (Cat Power).  Izmaštana verzija “Metal Heart” u izvođenju Dave & Soulsavers izaći će 8.oktobra.

Imposter redosled pesama:

 1. Save GahanThe Dark End of the Street
 2. Strange Religion
 3. Lilac Wine
 4. I Held My Baby Last Night
 5. A Man Needs a Maid
 6. Metal Heart
 7. Shut Me Down
 8. Where My Love Lies Asleep
 9. Smile
 10. The Desperate Kingdom of Love
 11. Not Dark Yet
 12. Always On My Mind

Dave Gahan & Soulsavers su do sada objavili dva studijska albuma, “The Light the Dead See “(2012)  i  “Angels And Ghosts” (2015), oba visoko ocenjena od strane kritike i fanova.

Dave GahanZa razliku od pomenutih albuma, kada su svoje deonice snimali odvojeno, na dve različite strane Amerike, budući album “Imposter” snimili su zajedno, sa desetočlanim live bendom u poznatom studiju Shangri-La u Kaliforniji. To je stvorilo ne samo intimniju, direktniju saradnju dvojice muzičara, već im je obezbedilo dovoljno prostora i potrebne stvaralačke atmosfere da bi na pravi način uneli novi duh u već postojeće kompozicije.

Album je sniman tokom novembra 2019.godine i kako kaže Dave Gahan: “To je bio prvi put da smo se zajedno našli svi u istom prostoru. Imali smo sreće i sa tajmingom. Svakodnevni dolazak u studio, prvo kafa, pa rad na pesmama, bila je čista magija“.

“Imposter” su zajedno producirali Rich Machin i Dave Gahan. Album će biti objavljen u digitalnom i fizičkim formatima, 12.novembra za Columbia Records.

Više informacija o albumu “Imposter” možete dobiti na:

 www.DaveGahan.com  

Instagram.com/theimposter

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.