Eni Jurišić i Matija Cvek u moćnoj baladi – Trebaš li me

Eni Jurišić i Matija Cvek

Dvoje najperspektivnijih mladih izvođača današnje regionalne muzičke scene – Eni Jurišić i Matija Cvek udružili su glasove i predstavljaju moćnu baladu – Trebaš li me.

Eni i MatijaAutor teksta i muzike je Matija Cvek, a ekipi se u ulozi producenta pridružilo još jedno veliko i obećavajuće muzičko ime – Z++. Saradnja Eni i Matije ne čudi jer su i privatno prijatelji pa je samo bilo pitanje vremena kada će njihovo prijateljstvo prerasti u poslovnu saradnju.

“Cvek je, za početak, super lik i družimo se stalno tako da je ovo bila jedna od najopuštenijih saradnji ikad. Prvi demo snimili smo pre godinu dana i nakon toga se sve nekako spontano realizovalo. Zapravo se svašta zanimljivo događalo u putu i ne mogu da verujem da već odbrojavamo premijeru” – otkrila je Eni. Lično, mislim da je Eni jedan od najboljih naših vokala te joj želim što više pesama u kojima će pokazati svo zlato svog talenta. Dobri smo prijatelji i vreme uglavnom provodimo uz pesme i brdo smeha.” – nadovezao se Cvek.

Produkciju za pesmu radio je Z++, što je za oboje muzičara značilo iskorak u malo drugačijem smeru. 

EniVeć smo u startu znali da idemo u moderniji zvuk, a pesma je u demo verziji zvučala toliko snažno tako da smo je hteli minimalno ulepšati, što je zapravo Z++ napravio znalački. Ovo nije eksperiment već neki odmak iz comfort zone u službi same energije pesme. Moram priznati da me najviše oduševilo koliko je razvoj pesme zapravo nepredvidiv.” – rekla nam je Eni, a sa njom se slaže i Matija:

Jako cenim rad i trud koji je Z++ uložio u svoje pesme koje zvuče odlično i sveže. Razmišljali smo o koketiranju sa takvim modernijim zvukom u minimalističkom aranžmanu koji bi sa raspevanom melodijom i teškim tekstom mogao dobro funkcionisati.  Na kraju je Z pogodio tačnu sliku, iz prve, te doneo genijalne ideje i zakucao aranžman.”

Spot je radio trojac iz Zagreba – Benjamin Strike, Luka Vidović i Sandro Sklepić. “Momci su mega talentovani, a boje spota su nestvarne. Vibraciju koju smo hteli dobiti ne mogu objasniti, to ćete osetiti ukoliko pogledate spot.” – kaže Eni, a jednako impresioniran saradnjom je i Matija Cvek:

MatijaIdeja i realizacija odličnog Benjamina Strikea koji je osetio pesmu, pogodio atmosferu i ostavio fenomenalan utisak, budući da je ovo naša prva saradnja. Nadam se ne i poslednja.

I Eni i Matiju nakon izlaska singla čeka užurbano i radno proleće i leto.

Nakon ove pesme ide samostalni singl i jedan jako zanimljivi cover o kojem razmišljam već neko vreme. Nadam se da će napokon doći period zdravijih dana i brojnih koncerata.” – rekla je Eni.

Polako se pune datumi za leto, nadam se uz ovo ludo vreme da će se sve i održati” – dodaje Matija.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.