Dino Jelusić uoči velike svetske turneje sa grupom Whitesnake predstavlja novi singl

Dino Whitesnake

Dino Jelusić, jedan od impresivnijih vokala ovih prostora i svestrani muzičar blistave karijere koja se proteže daleko van granica našeg govornog područja, uoči velike svetske turneje sa legendarnim bendom Whitesnake predstavlja novi samostalni singl – “Ti to dobro znaš”.

Dino WhitesnakePesmuTi to dobro znaš’ inicijalno sam napisao još 2014. godine, ali je nisam dovršio sve do kraja prošle godine i drago mi je da ću je predstaviti sada kada imam veću pažnju i kad sam malo stariji. Pesma se sastoji od više delova (nego uobičajena pesma), orkestarski uvod, dva gitarska sola, tri strofe, malo drugačiji epilog, uopšteno nije klasično strukturisana.

Pesma je kombinacija više stilova i mislim da je idealni pokazatelj kakvom bih se muzikom bavio na ovim prostorima. Takođe veliku zaslugu ima moja ekipa iz benda: Ivan Keller koji je uz mene već sedam godina i zajedno smo bili u Animal Driveu te nova ritam sekcija koju čine Mario Lepoglavec i Luka Brodarić. Tim iz snova.“, ispričao je Dino.

Ovu pesmu nadopunjuje jednako inspirativan video spot koji režijski potpisuju Dominik i Antonio Imrešković iz Studia Bros.

Dino WhitesnakeTekstualno se pesma može protumačiti na više načina, no odlučili smo se na inspirativnu priču i u spotu pesmu povezali sa Vanesom Tot, mladom sportiskinjom iz Slavonskog Broda.”, o spotu je otkrio Dino.

Dinu koji se nedavno vratio sa pete turneje sa američkim multi-platinum bendom Trans-Siberian Orchestra, nakon objave novog singla očekuje nekoliko uzbudljivih meseci uz zanimljive projekte koji će obradovati njegove obožavatelje:

Uz ovaj singl, čekam izlazak albuma sa Michaelom Romeom, gitaristom kultnog progresivnog metal benda Symphony X sa kojim sam kroz 2021. godinu složio nastavak njegovog prethodnog albuma “War of the Worlds”, a koji je inspirisan filmskom muzikom u spoju sa heavy metalom. Imam spreman novi album na engleskom, a uz to sam u međuvremenu postao član Whitesnakea sa kojima u maju krećem na oproštajnu turneju.”

Dina ćemo slušati 6.jula na koncertu grupe Whitesnake na Tašmajdanu.

Pesma “Ti to dobro znaš” dostupna je na svim streaming servisima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.