2CELLOS objavili prošireno izdanje albuma Dedicated (Extended Edition)

2cellos

„Dedicated“, šesti studijski album 2CELLOS iz 2021. godine dobio je danas i svoje prošireno izdanje – „Dedicated (Extended edition)“ (Sony Masterworks/Menart).

Povodom proslave deset godina postojanja 2CELLOS, na proširenom izdanju albuma nalaze se tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje umeće u sviranju bez granica. Kao bonus su ovog puta odabrali pesmu Eda Sheerana “Castle on the Hill”, The Beatles  “Yesterday” i Linkin Park “Castle of Glass”.

2cellos

Prošireno izdanje prati i spot objavljen danas -“Castle on the Hill”, snimljen u predivnim pejsažima pored Trsta u Italiji.

Hvaljeni album “Dedicated” osvojio je sinoć i tri nominacije za muzičku nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (van klasične i jazz muzike), dok je pesma “Demons” nominovana u kategoriji najboljeg instrumentalnog izvođenja! Dobitnici Porina biće poznati 25. marta, baš uoči početka 2CELLOS World Tour, svetske turneje koja počinje u Americi, 26. marta 2022.

O albumu Dedicated:

Nakon što su odvojili vreme za svoje uspešne solo projekte, tokom pandemije, Luka i Stjepan su se ponovo povezali, ušli u studio i napravili novi album, „Dedicated“. Odabrane pop himne i vanvremenske rok hitove su istražili i aranžirali na svoj način, koji je kombinacija instinkta, proučavanja i vežbe. Svemu tome dodali su svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši granice među žanrovima.

Među pesmama koje su obradili su: “bad guy” Billie Eilish, “Shallow” Lady Gaga, “Halo” Beyonce, “Livin’ on a Prayer,” Bon Jovi, “Cryin'” Aerosmith, “Demons” Imagine Dragons, “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses, “Wherever I Go” OneRepublic, “Sound of Silence” Simon and Garfunkel.

“Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnežniju baladu i savremenu muziku. Pokreće vas na moćan način. Ima celu paletu emocija, uspona i padova. Želimo da vam priuštimo iskustvo koje ne možete dobiti nigde drugde”, jednoglasno tvrde 2CELLOS.

Albumom “Dedicated”  2CELLOS slave desetogodišnjicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavaocima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja.

Redosled pesama:

2CELLOS – DEDICATED (EXTENDED EDITION) 

2cellos dedicated1.           Wherever I Go (OneRepublic)

2.           bad guy (Billie Eilish)

3.           Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)

4.           Castle on the Hill (Ed Sheeran)**

5.           Halo (Beyoncé)

6.           Shallow (Lady Gaga)

7.           Demons (Imagine Dragons)

8.           Castle of Glass (Linkin Park)**

9.           I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)

10.        Cryin’ (Aerosmith)

11.        Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)

12.        Sound of Silence (Simon & Garfunkel)

13.        Yesterday (The Beatles)**

Finalna turneja  2CELLOS WORLD TOUR počinje 26.03. 2022.

U Beogradu, 2CELLOS nastupaju 23.maja u Štark Areni!

Pogledajte kompletnu listu turneje ovde  

U našoj online prodavnici možete kupiti prethodne albume 2Cellos!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.