Camila Cabello objavila album “Familia”

Camila

Američka Latino Pop kantautorka je nedavno objavila treći studijski album, “Familia” (Epic Records/Menart), koji je visoko ocenjen od muzičke kritike, a neposredno po izlasku se našao među deset najboljih na Billboard Top 200  listi albuma, kao što je bio slučaj i sa prethodnicima, „Camila“ i „Romance“.

 

CamilaEvo šta o albumu piše prestižna muzička kritika:

Pitchfork observed, “It shows that she is paying attention not only to her homeland’s cultural exports, but to the plight of its people. Her heart really is in Havana, and Rolling Stone rated it “4-out-of-5 stars” and exclaimed, FAMILIA is as raw as Cabello has ever been. Clash dubbed it, “a lush, genre-fusing pop celebration. In another “4-out-of-5 star” review, NMEraved, Cabello has created her richest and most compelling album yet.” Perhaps The Guardian put it best, “Confident and earing her effort lightly, Cabello has finally carved out her own space as a pop star.” 

Camila je ovaj album snimala tokom pandemije, a producenti su bili Mike Sabath, Ricky Reed, Edgar Barrera i Cheche Alara. Kako i naslov sugeriše, album je posvećen je upravo njenoj porodici koja je po rečima umetnice “manifestcija kolektivne radosti”, a upravo ta ljubav i podrška su   joj  pomogli da se poveže sa svojim korenima i napravi album inspirisan  južno američkim melodijama i ritmovima.

CamilaIzlasku “Familije” su prethodile pesme “Don’t Go Yet” koja ima preko 77 miliona pregleda na You Tubeu, kao i vodeći singl sa albuma, “Bam Bam” sa Edom Sheeranom, koji je premašio je 300 miliona strimova i 65 miliona pregleda na servisu You Tube. Usledio je moderniji  “PsychoFreak” sa Willow Smith, a trenutno aktuelni novi singl je “Hasta Los Dientos” u kome gostuje argentinska pevačica Maria Becerra. 

Camila Cabello je prva hispano umetnica koja je dostigla dijamantski tiraž kada je u pitanju prodaja njenih muzičkih izdanja. Njen hit singl “Havana” ft.Young Thug još uvek slovi za najstrimovaniju pesmu kada su u pitanju pevačice. Osvojila je brojne nagrade, među njima dve Latino Grammy, pet nagrada America Music, kao i nagradu Billboard. Njen debi album je dostigao platinasti tiraž i bio je na #1 Billboard liste albuma. Singl koji je uradila sa Shawnom Mendesom, “Señorita”, je dosegao višestruko platinast tiraž, a i doneo joj je nominaciju za Grammy. Njen drugi solo album, “Romance”postigao je platinasti status u prodaji. Uz Adele, Camila Cabello je prva pevačica koja je svojim izdanjima bila istovremeno na vrhu tri Billboardove liste: Hot 100, Top 200 i Artist 100 Charts.

“Familia” (Epic Records/Menart) je ovoj zvezdi poreklom sa Kube najličniji, najstrastveniji i najmoćniji album do sada.

Redosled pesama na albumu “Familia”

  1. Familia
  2. Celia
  3. Psychofreak [feat. Willow]
  4. Bam Bam [feat. Ed Sheeran]
  5. La Buena Vida
  6. Quiet
  7. Boys Don’t Cry
  8. Hasta Los Dientes [feat. María Becerra]
  9. No Doubt
  10. Don’t Go Yet
  11. Lola [feat. Yotuel]
  12. Everyone At This Party

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.