Robbie Williams novim albumom “XXV”obeležava 25 godina solo karijere

Robbie

Robbie Williams proslavlja dvadesetpetogodišnjicu solo karijere nesvakidašnjim albumom “XXV” na kome će se naći njegovi najveći hitovi aranžirani i izvedeni u saradnji sa  priznatim simfonijskim orkestrom Metropole Orkest iz Holandije.

 

Na regularnom albumu “XXV” naći će se 19 pesama, presek njegovih najvećih hitova, dok će se na deluks ediciji naći ukupno 29 pesama aranžiranih za orkestar od strane Džulsa Baklija, Gaja Čejmbersa i Stiva Sajdvela (Jules Buckley, Guy Chambers,Steve Sidwel) snimljenih u Holandiji.

Robbie

Album e biti objavljen 9.septembra (Columbia Records)

I standardni i deluks album sadržaće i potpuno novu pesmu, “Lost”, dirljivu klavirsku temu, u Robijevom stilu.

Osim toga, samo na deluks izdanju naći će se još tri do sada neobjavljene pesme: ‘Disco Symphony’, ‘More Than This’ i ‘The World And Her Mother’.

Nakon velikog uspeha sa grupom Take That, Robbie Williams se pre 25 godina otisnuo u još uspešnije solo vode. Njegov debi solo album “Life Thru Lens” (1997) brzo se pročuo po kolekciji sjajnih pesama, a turneja koja je usledila potom pokazala je da je Robi, osim što je odličan pevač i izvrstan šoumen. Album je zaposeo tron britanske liste, a sa njega su se izdvojili hitovi: “Let Me Entertain You”, “Lazy Days” i naravno “Angels”,koji ga je katapultirao u zvezde, a ta pesma je do dana današnjeg ostala i njegov naprodavaniji singl.Sve ove tri pesme naći će se na albumu XXV (“Lazy Days” na deluks verziji).

Na albumu XXV naći će se i prvi solo singl kojim je Robi zaposeo tron britanske liste singlova, “Millenium”, kao i hitovi koji su ušli u Top 10 ove prestižne liste, “Strong”, “No regrets”, kao i još jedan #1 “She’s The One”, sva četiri sa njegovog albuma “‘I’ve Been Expecting You’(1998). Sa albuma “Sing When You’re Winning” (2000) prisutne su pesme “Supreme”, “Kids”, kao i himnični duet sa Kylie Minogue, “Rock DJ”, kao i “Road To Mandalay” koji dolazi sa posebnim uvodom. Od ostalih hitova, izdvajaju se “feel”, “Come Undone”, sa albuma “Escapology” (2002), kao i singl “Candy” (2012).

Robbie

“Veoma sam uzbuđen što mogu da najavim album XXV koji proslavlja moje omiljene pesme iz proteklih 25 godina. Svaka pesma ima psoebno mesto u mom srcu, pa je predstavljalo pravo zadovoljstvo pevati ih ponovo sa Metropol Orkest. Ne mogu da dočekam da ih i vi čujete”, izjavio je Robbie Williams.

XXV je još jedan stepenik u blistavoj karijeri jednog od najnagrađivanijih umetnika među muzičarima. Robi ima čak 6 albuma na listi 100 najprodavanijih britanskih albuma svih vremena, sa ostvarenim tiražom od preko 80 miliona prodatih ploča. Do sada  ima 14 singlova koji su dostigli mesto  #1 kao i rekordnih 18 osvojenih  nagrada BRIT (više nego bilo koji drugi izvođač). Njegov album obrada “Swing When You’Re Winning”, kao i albumi ‘The Heavy Entertainment Show’(2016), i ‘The Christmas Present’(2019) su se takođe našli na mestu #1 britanske liste albuma, pri čemu je ovaj poslednji bio Robijev 13,album po redu na tronu, čime se izjednačio sa legendarnim Elvisom. Zahvlajuči uspesima sa grupom Take That, kao i solo radom, Robi Vilijems se nalazi među tri izvožača koji su imali najviše mesta na vrhu top liste .

Robi je poznat i po humanitarnom radu, a zahvaljujući fondaciji Soccer Aid (UNICEF) do sada je prikupio preko 60 miliona funti pomoći. Takođe, pored muzike, Robi se ostvario i kao slikar, a njegove slike “Crne i bele slike” su bile izložene u čuvenoj galeriji Sotheby.

Redosled pesama na albumu XXV:

  1. Let Me Entertain You
  2. Come Undone
  3. Love My Life
  4. Millennium
  5. The Road To Mandalay
  6. Tripping
  7. Bodies
  8. Candy
  9. SupremeRobbie
  10. Strong
  11. Eternity
  12. No Regrets
  13. She’s The One
  14. Feel
  15. Rock DJ
  16. Kids
  17. Angels
  18. Lost
  19. Nobody Someday

    Bonus na deluks albumu:

  20. Lazy Days
  21. Hot Fudge
  22. Sexed Up
  23. More Than This
  24. Disco Symphony
  25. Better Man
  26. Home Thoughts From Abroad
  27. The World and Her Mother
  28. Into The Silence
  29. Angels (Beethoven AI)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.