HAUSER će objaviti novi solo album THE PLAYER 16.SEPTEMBRA

Hauser

Internacionalni superstar čelista, HAUSER, najavio je da će njegov novi solo album THE PLAYER izaći 16.septembra.

 

Uporedo sa najavom usledio je i novi, drugi po redu singl sa budućeg albuma, koji je uradio u saradnji sa priznatom američkom violinistkinjom, Kerolajn Kembel, “Quizás, Quizás, Quizás”.

HauserNedavno smo, na najlepši način, pred punom Štark arenom,  imali prilike da se oprostimo sa Lukom i Stjepanom iz  2Cellos , koji su nakon deset uspešnih godina odlučili da se posvete solo karijerama. Svako od njih je već objavio po jedan solo album, a HAUSER se na svom budućem drugom albumu potpisuje ne samo kao solo izvođač, već i kao vizuelni konceptualni kreator. Album THE PLAYER pokazuje HAUSEROV inovativni muzički stil ali i neodoljivu harizmu, koja se savršeno uklapa u koncept albuma,  odnosno njegovu inspiraciju latino muzikom i kulturom. Sa albuma je već skinut singl “Livin La Vida Loca”, obrada hita Ricky Martina, dok je novi singl, ““Quizás, Quizás, Quizás”, obrada čuvene latino teme koja se pokazala kao prilika za neočekivanu saradnju sa britanskom violinistkinjom Kerolajn Kembel:

“Veoma sam ponosan na našu, tango,  verziju ove pesme kojoj smo dodali još latino ritmova”, kaže Hauser. Spot koji prati pesmu dodatno raspiruje strasti emocijama nabijenim djalogom violine i violonćela.

HauserHAUSER je novi album snimio uz pomoć Češkog simfonijskog orkestra na čelu sa dirigentom Stivenom Merkuriom (Steven Mercurio) , što mu je omogućilo da vešto spoji moderne hitove sa vanvremenskim klasicima. Kao umetnik HUSER ceni stari Holivud i velikane klasičnog rokenrola poput Elvisa i Dina Martina, koji su u velikoj meri inspirisali njegov sadašnji  imidž.

“Jedva čekam da podelim THE PLAYER sa svetom, rad na albumu je bio tako zabavn i osvežavajući, poput sna. Dugo sam sanjao o tome da sa čelom odem u neistražene muzičke teritorije”, izjavio je HAUSER.

HAUSERov uspeh pruža se izvan njegove stalno rastuće fan baze koja broji milione pratilaca na društvenim mrežama. Sa preko milijardu audio strimova na globalnim digitalnim servisima i preko 4 milijarde pregleda spotava na kanalu YT, hrvatski čelista je fenomen, koji u sebi nosi veštinu jednog virtuoza, ali i magnetnu privlačnost koja je deo onog potrebnog faktora iks.

“Čelo ima univerzalan jezik koji svako može da razume, želim da stvaram muziku koja nas zbližava i slavi dar muzike i začin života”, izjavio je HAUSER.

Redosled pesama na albumu THE PLAYER:

1.        Sway

2.        Livin’ la Vida Loca

3.        La Isla Bonita

Hauser

4.        Bésame Mucho

5.        Quando, Quando, Quando

6.        Cherry Pink and Apple Blossom White

7.        Señorita

8.        Obsesión

9.        Quizás, Quizás, Quizás (feat. Caroline Campbell)

10.      Historia de un Amor

11.      Let’s Get Loud

12.      Waka Waka

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.