Kralj Čačka i predstava “Soundtrack za film koji nije snimljen” oduševili prepunu Veliku salu Doma omladine Beograda!

Kralj_Čačka
PRED PREPUNOM VELIKOM SALOM DOMA OMLADINE BEOGRADA ODRŽANA JE PREDSTAVA “SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN” I KONCERT KRALJA ČAČKA I NINE BAJSIĆ!

 

Kralj_Čačka“Velika sala Doma omladine Beograda bila je tesna da primi sve koji su došli da pogledaju i odslušaju “Soundtrack za film koji nije snimljen”. Doslovno – tesna, jer je deo ljudi sedeo na stepeništu, a na balkon nije moglo da se uđe ni metar od vrata.to kako mogu da fuknkcionišu Beograd i Zagreb… Kralj Čačka Nina Bajsic Music” (Headliner, portal)

“Bend je svirao kao ona ekipa koju je sastavio Ti Boun Barnet za Roberta Planta i Alison Kraus. Ako biste zatvorili oči i slušali učinilo bi vam se da su na sceni Džej Belrouz, Denis Krauč i Mark Ribo. Šou je ukrao Marko Marić „u ulozi“ beogradskog taksiste. Njegov socio-politički traktat je bio tako šarmanta i tako tipičan za svaki susret sa ovdašnjim taksistima.

Glavni junak sinoćne predstave u Domu omladine je bila beogradska publika. Pravo je čudo sa koliko topline, odobravanja i oduševljenja je prihvatile ekipu iz Zagreba” (Žikica Simić)

Radio drama “Soundtrack za film koji nije snimljen” u produkciji Radio Teatra iz Zagreba, a u organizaciji Menart Srbija, predstavljena je premijerno beogradskoj publici u petak. 18.novembra, u Velikoj Sali Doma omladine Beograda.

Kralj_Čačka

Da postoji publika gladna ovakvih dešavanja bilo je jasno jer su karte bile rasprodate unapred.

Jedna sasvim intimna priča, u kojoj su glavni junaci devojka iz Zagreba (Nina Bajsić) i mladić iz Beograda (Nenad Marić, Kralj Čačka), koji žele a ne znaju kako da budu zajedno, manje pričaju, a više pevaju, naišla je na izuzetno topao  prijem beogradske publike.

Sa velikom pažnjom pratilo se  muzičko-scenska priča na sceni gde su,  uz dvoje glavnih junaka, tu  bili naratorka Pavlica Bajsić, kao i ostali učesnici Dino Brazzoduro, Marko Marić, Dalibor Piskrec, Sergej Sokolov, Filip Tančić, Aleksandar Leposavić, Miladin Stojković i rediteljka Katarina Krešić.

U prepunoj sali u kojoj su mnogi stajali ili sedeli na stepeništu, bilo je puno simpatija za umetnike na sceni, pa se publika nije osula čak ni na pauzi  između predstave i mini koncerta koji je potom usledio. Kralj Čačka , NIna Bajsić i bend iz predstave, u svedenom, akustičnom konceptu nizali su  pesme, kao svojevrsni nastavak dijaloga između dvoje junaka i prirodno zaokruženje njihove nedorečene priče.

Kako bi dočarali delić atmosfere te večeri, pogledajte galeriju fotografija autorke Aleksandre Ignjatović.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.