Roger Waters objavio album “The Lockdown Sessions”

Lockdown_Roger

Pod etiketom Sony Music danas je izašao album Rogera Watersa, “The Lockdown Sessions” i  podignut je na sve digitalne muzičke platforme.

 

U pitanju je kolekcija pesama koje su snimljene u  kućnom studiju  tokom pandemije 2020-2021.

Na ovom albumu se nalazi i čuvena “Comfortably Numb 2022”, zabeležena tokom Watersove This Is Not A Drill turneje po severnoj Americi.

LockdownThe Lockdown Sessions su producirali Roger Waters i Gus Seyffert.

Uz Watersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali: Gus Seyffert – bas, violončelo, vokali; Joey Waronker – bubnjevi i perkusije; Dave Kilminster – gitara i ritam gitara; Jonathan Wilson – gitara i vokali; Jon Carin – klavijature i vokali; Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali; Bo Koster – orgulje (svuda osim na pesmi “Mother”), kao i Ian Ritchie – saksofon (“Two Suns In The Sunset”).

The Lockdown Sessions čini 5 pesama od kojih neke pripadaju Pink Floyd eri, dok je Waters bio u bendu, odnosno njegovoj solo karijeri:

“Mother” i “Vera” (originalno objavljene na albumu The Wall grupe  Pink Floyd; “Two Suns In The Sunset” i “The Gunner’s Dream” sa albuma The Final Cut grupe Pink Floyd;  “The Bravery of Being Out Of Range” sa Watersovog solo albuma, Amused To Death.  Uz to, kao poslednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Waters je obradio i Pink Floyd klasik, “Comfortably Numb” .

O izdanju The Lockdown Sessions, Roger Waters je izjavio:

“Turneja Us and Them trajala je tri godine… svaki koncert bismo završili pesmom “Comfortably Numb”… nakon koje bi usledio bis, pesma “Mother”. U nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo sam da razmišljam da bi bilo interesantno napraviti album od “bis” pesama i tako ih i nazvati, “The Encores”. Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Gingera Bakera, sa Ericom Claptonom, pa zatim  maršom i govorom podrške Julianu Assange-u u Londonu. A onda je u petak, 13.marta 2020 krenuo karantin i moj projekat “The Encores” se negde zaturio… sve do sada… Kao znak uzvika, “Comfortably Numb”  zatvara ovaj krug ljubavi.”

Čitav album je filmski zabeležio producent i reditelj Sean Evans. Roger Waters će sledeće godine krenuti na turneju  This Is Not A Drill po Evropi, a u planu je 40 koncerata, u ukupno 14 evropskih zemalja. Prvi datum je zakazan u Lisabonu, 13.marta 2023. u areni Altice-

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.