Depeche Mode objavili singl “Ghosts Again” – album “Memento Mori” izlazi 24. marta

Depeche_Mode

Zagonetna i intrigantna globalna kampanja koja je na društvenim mrežama Depeche Mode počela 26. januara, najavila je novu muziku i zaista  podigla veliku zainteresovanost fanova grupe

širom sveta.

 

Od jesenas, kada je najavljena svetska turneja Depeche Mode, krenula su nagađanja kada će izaći novi singl, čiji naslov je već dugo poznat vatrenim fanovima.

Depeche_Mode

Naslovna strana omota na kojoj su predstavljena anđeoska krila napravljena od cveća bila je udarni deo kampanje po mnogim svetskim metropolama, pa su se fanovi Depeche Mode utrkivali ko će pre da pošalje sliku kampanje iz svog grada.

“Ghosts Again”, za koji mnogi kritičari već sada kažu de je jedan od najkomercijalnijih hitova Depeche Mode u poslednjih nekoliko godina, noseći je singl albuma “Memento Mori” (Columbia), koji je 15. studijski album benda. Zanimljivo je da je u svojstvu promocije kreiran i Memento Mori bot koji se ponaša kao svemoćni glas koji je glavni izvor novosti i svežih informacija vezanih za album.

“Ghosts again” će se pojaviti u standardnoj verziji koja se nalazi na budućem albumu, kao i dve radio edit verzije, nemenjene radio stanicama.

Depeche_Mode“Memento Mori” je prvi album na kome boje Depeche Mode predstavljaju samo dva originalna člana, budući da je prošle godine prerano preminuo  Andrew “Fletch” Fletcher. Album je nastajao u vreme pandemije, pa je i tematski dosta vezan za taj period. Snimljen je u studijima „Electric Ladyboy“ (Santa Barbara), „Shangri La“ (Malibu), dok je miks rađen u Londonu u studiju „Zona“, a producenti su James Ford i Marta Salogni. “Memento Mori” sadrži 12 pesama, koje pokazuju ogroman raspon raspoloženja i višeslojnih melodija, od njegovog zlosutnog otvaranja do konačnog razrešenja, krećući se od paranoje preko opsesije do katarze i radosti, pogađajući bezbroj tačaka između.

Kao i do sada, umetnički dizajn vezan za album i čitavu kampanju, kao i scenografiju pozornice na budućoj svetskoj turneji, je delo dugogodišnjeg saradnika i prijatelja benda, Antona Corbijna.

„Memento Mori“ (Columbia Records/Menart) će se naći u prodaji 24. marta.

Redosled pesama na “Memento Mori”  CD izdanju:

1.      My Cosmos Is Mine

1.      Wagging Tongue

2.      Ghosts Again

3.      Don’t Say You Love Me

4.      My Favourite Stranger

Depeche_Mode5.      Soul With Me

6.      Caroline’s Monkey

7.      Before We Drown

8.      People Are Good

9.      Always You

10.   Never Let Me Go

11.   Speak To Me

Redosled pesama na “Memento Mori” vinilu

Napomena– četvrta strana druge LP ploče sadrži poseban bakropis

strana 1

1.      My Cosmos Is Mine

1.      Wagging Tongue

2.      Ghosts Again

3.      Don’t Say You Love Me

strana 2

1.      My Favourite Stranger

1.      Soul With Me

2.      Caroline’s Monkey

3.      Before We Drown

strana 3

1.      People Are Good

1.      Always You

2.      Never Let Me Go

3.      Speak To Me

strana  4

Bakropis

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.