Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova objavio album “Nemoj mi reći da je stiglo novo doba”

Zimbabveanski

Snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka na novom albumu grupe Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova!

 

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa muzičara koja se okupila još davne 2012.godine, kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016.godine i odmah su se svojim zvukom, koga su negde nazvali “ostareli novi talas” izdvojili od drugih bendova na sceni.

Zimbabveanski

Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na  Festivalu 9, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom,Elektropionir i Kuglaš.

Album “Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” (Menart) čine pesme kroz kojih provejava snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka. Album su producirali  članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića.  Digitalni album je izašao 30.marta, a noseći singl sa njega je pesma “Sve se promenilo” koja upravo govori o paradoksu, “sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo”.

Digitalni album sadrži 9 pesama, muziku potpisuje bend, tekstove pesama je napisao frontmen, Nikola Radosavljević, a aranžmane su uradili Vladimir Novićić i Nikola Pješčić.

“Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” redosled pesama:

1.Sve se promenilo

Zimbabveanski2.Plaši me ovaj grad

3.Konačno

4.Čovečije oči

5.Ti

6.Novi dan

7.Sistem

8.Normalan čovek

9.Doviđenja

 

Zimbabveanski

Grupu Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova čine:

Nikola Radosavljević, vokal, tekstovi

Nikola Pješćić, gitara

Nikola Todić, bas

Nemanja Todorović, ritam gitara

Stefan Đorđević, klavijature

Aleksandar Renđelković, fanki bubanj

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.