Gossip objavili svoj novi album “Real Power” nakon pauze duže od jedne decenije

Gossip

Omiljeni pop otpadnici, Gossip, objavili su svoj novi album “Real Power” (Sony Music Entertainment/Menart) nakon pauze duže od jedne decenije.

 

Ne samo da se Gossip vratio na scenu, nego so to uradili u zaista najboljem izdanju jer “Real Power” označava i ponovno okupljanje sa legendarnim producentom Rick-om Rubin-om, koji je takođe producirao i njihov ključni album “Music Fort Men”” (2009).

Gossip

Bend je scenu za izlazak novog albuma postavio uvodnim singlom, “Crazy Again”, koga je muzička kritika prihvatila široko raširenih ruku, a koji ih je ponovo katapultirao na muzičke top liste, festivale i naslovnice muzičkih magazina.

Rick Rubin je naterao bend da se vrati na scenu, pozvavši ih da snimaju novi album u njegovom kućnom studiju  na Havajima (Kauai).

Na albumu “Real Power” nalazi se 11 pesama koje slave kreativno izražavanje i snage izabrene porodice nakon kolektivnih i ličnih trauma. Karakteristično za bend su i zvučne teksture i mešavina žanrova od impulsivnog roka do veselog diska, čija uloga je da isprate opojnu mešavinu emocija  čitavog spektra ljudskih iskustava.

“Svi smo doživeli neki veliki gubitak. i svi smo napunili 40 godina života otkad smo poslednji put zajedno radili. To su jako važni trenuci u svačijim životima, a u međuvremenu svet je prošao kroz pandemiju”, priča Ditto.

Rad sa Rubinom ponovo je dao bendu prostor i podršku za ponovno vezivanje i stvaranje, a Howdeshell o tome kaže:

“Rick je čist u svojoj kreativnosti. Ne zanimaju ga trendovi ili mišljenje izdavača. On je najveći navijač, pokušava da izvuče najbolje od nas. Ima tu sposobnost da učini da umetnici budu najbolji kada radi sa njima, jer radi sa ljudima kojima veruje”.

Označavajući ključno, novo poglavlje benda Gossip, sve video zapise, dizajn omota i vizuale uradio je Cody Critcheloe aka SSION, koji je savršeno objasnio sirovu, stvarnu I visceralnu suštinu grupe.

Gossip

Gossip su 8.marta  održali koncert na BBC 6 muzičkom festivalu, na kome su nenajavljeno nastupili sa čuvenom Alison Moyet, a zatim je bend krenuo na turneju po Velikoj Britaniji, nakon koga će svirati ne letnjim muzičkim festivalima u Evropi.

Revolucionarno nasleđe grupe Gossip je ponovo u prvom planu i pravi je trenutak da se ove ikone bez dlake na jeziku ponovo ujedine u vreme kada su politička, kulturna, rodna i seksualna pitanja koja su pokrenula i inspirisala brojne hitove Gossip , ponovo u fokusu.

Sjajni tim muzičara svojim temama pesama doveo je queer politiku u mejnstrim,direktno se sukobio sa predstavnicima vlasti, odbivši da bude skrajnut ili ignorisan, gostujući u udarnim terminima na TV i radio stanicama i kraseći naslovnice magazina širom sveta.

Uvek ispred svoga vremena, Gossip su dobili ogromna priznanja od strane kritike i nastavljaju da održavaju reputaciju jednog od najuzbudljivijih i najrelevantnijih bendova koji se jednostavno moraju videti uživo.

Gossip su do sada prodali preko 10 miliona ploča širom sveta i jedan je od najuzbudljivijih indie rok bendova današnjice.

“Standing INnThe Way Of Control” je album koji ih je probio i dostigao #1 britanske indie liste albuma i učvrstio bend kao dinamičnu silu na muzičkoj sceni, a istoimeni singl je postao queer himna kao odgovor na tadašnji predlog vlade SAD da ne odobri braka između homoseksualnih parova. Pevačica i frontmenka beda, Beth Ditto je globalna ikona i muzička, feministička i LGBT+ pionirka, ali i modna ikona, koja je sarađivala sa velikim brojem svetski poznatih modnih kretora i kuća: Gaultier, Fendi, Cartier, Gucci, Stella McCartney, Marc Jacobs, Versace…a lansirala je i svoji liniju MAC šminke.

Redosled pesama na albumu “Real Power”:

01 Act Of God

02 Real Power

Gossip

03 Don’t Be Afraid

04 Crazy Again

05 Edge Of The Sun

06 Give It Up For Love

07 Turn The Card

08 Tell Me Something

09 Light It Up

10 Tough

11 Peace and Quiet

Foto credits Cody Critcheloe

Pratite Gossip na:

Instagram | Twitter | TikTok| Facebook | YouTube | Spotify

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.