Promocija albuma grupe Igralom “Premalim stvarima” – vinil je u prodaji

Igralom

Juče je u prostoru prodavnice ploča Yugovinil održana promocija ploče trećeg studijskog albuma grupe Igralom, “Premalim stvarima”.

 

Pričali smo sa članovima Igraloma – Dimitrijem Simovićem (vokal,bas gitara), Mladenom Marjanovićem (gitara) i Ivanom Cvetkovićem (bubanj i perkusije))  o tome kako bend funkcioniše, obzirom da svaki od članova živi u drugom gradu, jedan čak u drugoj državi; o tome šta je bila inspiracija za pesme za novog albuma i kako bi ga oni  opisali;  gde ih je do sada vodila promotivna turneje i gde će svirati u narednom periodu.

Igralom

Osvrnuli smo se na male ali odabrane goste na albumu, sjajan dizajn omota albuma kao i merčendajza (Studio Constructory).

Dimitrije Simović je kratko  spomenuo svoju solo karijeru, odnosno dva solo albuma , “Čar pitanje” I “Leđa mala”, koje je objavio pod umetničkim imenom Dimitrije Dimitrijević.

Naravno, Igralomci su još jednom pozvali sve fanove na koncert u Zappa Bazi 28.marta, kao i u knjižari Bulevar Books u Novom sadu, 30.marta.

O albumu Igraloma “Premalim stvarima”  iz svog ugla muzičkog kritičara govorio je Miloš Dašić.

IgralomTreći studijski album grupe Igralom, „Premalim stvarima“ (Menart Srbija)  je konačno u prodaji u našoj online prodavnici kao i u svim muzičkim radnjama.

Album je na digitalnim platformama izašao prošlog novembra i tako prekinuo  petogodišnju pauzu nakon izlaska drugog studijskog  albuma grupe,  „Sunovrat“, koji je od strane kritike označen kao jedan od najboljih albuma 2018. godine.

„Premalim stvarima“ je snimljen u niškom studiju “My Room Acoustic”, Mladen Marjanović je miksao album, a Srđan Milovanović je uradio master.  Pored trija Igralom, gosti na albumu su: Vedran Peternel, Sara Renar i Tea Režek.

Jedinstveni zvuk Igraloma, r’n’r u spoju sa  tradicionalnom muzikom sveta,  saharski dirt blues sa istočnjačkim melosom obavijen u ruho amerikane, sa ciljem da napravi vrtlog derviškog transa, prisutan je i na albumu “Premalim stvarima”.

Vizuelni identitet novog albuma grupe kreirao je studio STUDIO CONSTRUCTORY, koji su takođe producirali animirani spot pesme „Dan u životu“.

Igralom čine: Mladen Marjanović (gitara), Ivan Cvetković (bubanj i perkusije) i Dimitrije Simović (vokal, bas gitara).

Redosled pesama na albumu „Premalim stvarima“:

Igralom

Premalim stvarima

Lešinari

Bolna žena

Dan u životu

Kralj

Kafanče

Sunce

 

Album je dobio odlične kritike i svrstan je među najbolje albume 2023:

Igralom

City magazine

Music-box.hr

Hellycherry

Pobjeda

Glas Srpske

Stereoart magazine

beehy.pe

 

Igralom su novi album promovisali koncertom u Briselu, kao i regionalnom turnejom koja je u toku, a u okviru koje sviraju u Beogradu 28.marta (Zappa baza).

Igralom pratite na https://linktr.ee/igralom

Album “Premalim stvarima” je od danas u prodaji, kao i majica i ceger.

 

Foto Iva Tanacković

Video Playlist
1/3 videos
1
Promocija albuma - PREMALIM STVARIMA/ IGRALOM
Promocija albuma - PREMALIM STVARIMA/ IGRALOM
2
Promocija albuma -  PREMALIM STVARIMA/ IGRALOM
Promocija albuma - PREMALIM STVARIMA/ IGRALOM
3
Igralom - Dan u životu (Official video)
Igralom - Dan u životu (Official video)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.