Matija Cvek & The Funkensteins donose mini EP „Live session“

Cvek
Lagani predah od letnjih vrućina ovog jula ponudiće Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins sa mini EP-jem „Live session“ koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima.

 

CvekOvaj live EP ukupno sadrži četiri pesme od kojih su  „Golo tijelo“, „Znat će kralj“ i „Hvala“  sa aktuelnog i Porinom nagrađenog albuma „Vile se ovdje igraju“.

Četvrta pesma, „Potraži me u jeseni“ datira s početka Matijine karijere, a njemu je izuzetno posebna jer ju je napisao sa svojom bakom Majom Cvek.

Sve pesme prožete su divnim aranžmanima, a na Cvekovom novom muzičkom putovanju u kome slušaocu nudi posebnu finoću, pridružio mu se i sastav „The Messengers“ u pesmi „Hvala“.

Ovaj gospel sastav koji neguje acappella način pevanja beleži brojne nastupe izvan Hrvatske, a ostvarili i dva zlatna prva mesta na takmičenjimt vokalnih sastava. Za zadnji album koji je izdat 2020. godine bili su nominovani za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma popularne duhovne muzike.

CvekUz Matiju, tu su  Tomislav Mihaljević (klavijature) i beatboxer Filip Rušin.

„Jako volim muziciranje uživo i mislim da svaki muzičar najviše uživa upravo u tome. Pokušali smo live sessionom da  našoj publici malo približimo to uživanje, nadam se da smo uspeli. Plan nam je da napravimo još jedan do kraja godine, možda snimimo i pesme koje sam pisao za druge. Hvala sastavu ‘The Messengers’ koji su svojim vokalima predivno upotpunili pesmu ‘Hvala’ i dali joj novu dimenziju.„ – rekao je Matija

Čitav „Live session“ dostupan je na svim digitalnim servisima

Matiju Cveka pratite i na njegovom Instragramu i Facebooku

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.