Ljubavna priča dva tenora dobila je svoje video izdanje

Saša Jakelić i Max Hozić su svoje vrhunske pevačke sposobnosti pokazali već početkom godine, kada su odlučili da spoje glasove i snime obradu zahtevne pesme – The Sound Of Silence. Podstaknuti odličnom reakcijom publike, odlučili su otići korak dalje i snimili su novu autorsku pesmu.

Katarina Jakelić je napisala stihove, Saša muziku i aranžman i nastala je pesma “Čuvaj je za sebe” koja je ispreplela ta dva predivna glasa u jedan, pričajući priču o ljubavi u kojoj se mnogi mogu prepoznati.

Saša i Max su pesmu premijerno izveli na festivalu Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2020 i izazvali oduševljenje publike, Tom prilikom su dobili nagradu za najbolji duet. Logičan sled je bio da snime i spot a izbor je pao upravo na Opuzen. To je bio i prvi put te godine da su se Saša i Max videli uživo, jer zahvaljujući pandemiji, sve su do tad radili direktno iz svojih soba i studija.

Režiju spota na sebe je preuzeo Max Hozić. Spot je snimljen upravo u Opuzenu, gradu kulture i festivala, koji se savršeno uklopio u ljubavnu priču koju nam pričaju ova dva tenora.

 “Oduševljen sam gradom Opuzenom, pa i celim tim otvorenim pristupom prema kulturi. Zaista sam sretan što sam zabiležio u spotu neke od tih predivnih likovnih radova koje će vremenom na tim pročeljima zameniti neki drugi radovi. Ovako sigurno neće pasti u zaborav. Nama su poslužili kao predivna pozadina koja nam je obojila spot i dala neku drugu dimenziju. Snimanje je bilo intenzivno i na visokim letnjim temperaturama te, hvala Saši što je stoički trpeo moje povremene temperamentne ispade. Iako živim u Zagrebu, ponekad mi proradi moj dalmatinski gen, pogotovo kad radim nešto do čega mi je stalo. No, Saša je Splićo, znam ja da on to razume.” – rekao nam je Max.

„Stvarno mi je drago da smo spot snimili baš u Opuzenu. Tamo sam mnogo godina na festivalu, tu san premijerno otpevao i ”Judi o’ soli”, ”Da se bar u  kišu pretvorim”, ”Ne traži od mene to” a čak sam bio i kao autor pesme ”Zapuvala je bura” Klape Cambi. Ovaj duet mi je drag jer smo nas dvojica prijatelja tehnički skoro sve sami napravili, od aranžmana, produkcije i sviranja na pesmi do snimanja i režije spota. Pevanje nam je najlakše ”palo”. Imamo baš moćan spot za ovakvu pesmu i nadam se da će se publici svideti – rekao je oduševljeno Saša.

Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebook

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.