Dimitrije Dimitrijević je objavio novi singl “More”

Nakon numera „Kamen“ i „Lepi su dani“, Dimitrije Dimitrijević je objavio novi singl, „More“, sa nadolazećeg albuma „Čar-pitanje“.

„More“ je treći singl kojim Dimitrije Dimitrijević najavljuje nadolazeći album “Čar-pitanje”. Spot je sniman u stanu u kom muzičar živi, a u spotu uz Dimitrija glumi i muzičarka Sara Renar.

„Protagonista čezne i tu čežnju predstavlja senka čiju prisutnost on samo sluti. U datom trenu senka nije posledica osobe od krvi i mesa i njenog odnosa s izvorom svetla. Sasvim običan dan sa neobičnim završetkom; senka se obznanjuje usnulom junaku, i vodi ga na ples“, otkriva svestrani umetnik kojem su se u ovoj pesmi muzički pridružili Sara Renar – synth, Miloš Vojvodić – bubanj, Ivan Grobenski – gitara, Željko Ljubić Piti – gitara, Igor Pavlica – truba i Vedran Peternel – soundscape.

Režiju, kameru i montažu potpisuje Bojan Koštić, dok je ko-rediteljka i asistent kamere Marina Uzelac. Za produkciju pesme i mix zadužen je Vedran Peternel, master Višeslav Laboš a dizajn vizuala Sara Renar.

DIMITRIJE DIMITRIJEVIĆ „Čar-pitanje“

Dimitrije Dimitrijević je kantautorski projekt Dimitrija Simovića (basiste i pevača grupe Igralom). Sve je počelo 2017. u Zagrebu, gde je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-a – “Južno” i “Ponestaće”.

Album “Čar-pitanje” uskoro će izaći za regionalnu kuću  Menart. Očekuje nas svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluza, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne muzike.

“Čar-pitanje” je čarobno pitanje. To pitanje postavlja “Porodični Duh” u romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića i ono glasi: “Kako preživeti?”. Pitanje se pojavljuje iznad vrata porodične kuće onda kada kucne čas. Dimitrijević ovo pitanje vezuje za prelomne trenutke u životu naroda, porodica i pojedinaca i tačan odgovor na ovo pitanje daje nam još vremena za našu misiju. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prelomnih tačaka u svom životu, naziv albuma se učinio prikladnim. “Čar-pitanje” je za Dimitrija pitanje koje nosi promenu države, grada, života, a ima samo jedan tačan odgovor.

Na albumu su svirali: Dimitrije Simović (glavni vokal, bas, gitara, synth), Miloš Vojvodić (bubanj), Sara Renar (synth, prateći vokali), Viktor Slamnig (kontrabas, synth), Vedran Peternel (sound effects), Igor Pavlica (truba, klavir), Ivan Grobenski (gitara), Luka Čapeta (gitara), Željko Ljubić Piti (gitara), Leo Beslać (synth, flauta), Marko Lucijan Hraščanes (alt i tenor saksofon) i Nenad Sinkauz (gitara, sound effects).

Tekst pesme “More” (Dimitrije Simović): 

Sebe sam sit
Trebaš mi ti
Svako priča neku priču tuđu
Ovu ludu glavu prave na luđu
Bez tebe sam džin
Nadut od boli
Za sebe sam mrav
Zrno soli
Hoću da sam more
Taj strani svet
Hoću da sam ptica
i da poznajem let
Toliko sam mlad
A neću u grad
Plaši me vreva
Nesposoban sam
i krče mi creva
Ne budi tužna
Strašno smo mladi
da sve nam se gadi
i plaši nas gužva
Toliko si lepa
Pa i nek krepam
Samo da mi
poslednji pogled na tvoj lik
bude večan
Koliko sam srećan
Kako to ikada biti
Kako se od ovog ludila skriti
Sudbino kleta

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.