SMITH & THELL objavili novi album PIXIE’S PARASOL

PIXIE’S PARASOL

Švedski folk-pop duo Smith & Thell objavio je svoj drugi studijski album, Pixie’s Parasol (Arista Records).

Vodeći singl sa albuma je pesma Nangilima, što je ime za raj u knjizi “Braća lavljeg srca” spisateljice Astrid Lindgren. Lepa ali i tužna priča o bratstvu i bezuslovnoj ljubavi postala je priča o sestrinstvu i ispunjenju obećanja u istoimenoj pesmi.

Dve pesme sa albuma, Hotel Walls” i Forgive Me Friend, već su stekle epitet internacionalnih hitova, a nastavile su uspeh prethodno izdatog EP izdanja Telephone Wires (2019). Smith & Thell su osvojili švedski Grammi kao kompozitori godine.

Pixie’s ParasolO novom albumu duo kaže:

Izgleda da ne možemo da pobegnemo od oštrih emotivnih preokreta u našoj muzici. Ovaj album putuje od najdubljeg crnila do euforičnih visina. Bipolaran je reč koja ga najbolje opisuje. Ironija je da je svet oko nas izokrenut više nego ikada ranije pa se album nekako  sam od sebe napisao a mi smo ga pratili gde god da nas je muzika vodila. Od bekstejdža muzičkog festivala u Kaliforniji do kreveta u bolnici. Svaka pesma je priča za sebe. Iz njih isijavaju velika pitanja o životu, smrti i ljubavi. Nije čudo što dvoje ljudi iz benda pišu pesme o tome kako su izgubljeni u svemiru jer su oni upravo raskinuli svoju vezu a nalaze se na svetskoj turneji na kojoj pišu pesme o tom raskidu. Zajedno. Nije ni čudo što je naslov albuma ime psihodelične gljive, a pesme govore o vožnji automobila po galaksijama dok ljubavnici pokušavaju da komuniciraju iz paralelnih univerzuma. Uživajte u ovoj vožnji. Vole vas, Smith & Thell.”

Pesmom “Forgive Me Friend”, Smith & Thell su postigli svetski uspeh. U Americi je pesma dostigla trostruki platinasti tiraž, bila je među 25 najboljih pesama na alternativnim listama, a prešla je 70 miliona streamova na muzičkim servisima.

Maria Jane Smith i Victor Thell su se sreli na lokalnom muzičkom događaju u južnoj Švedskoj. Za kratko vreme postali su jedni od najprominentnijih producentsko-kompozitorskih timova, a sarađivali su i sa Avom Max. Do sada su ukupno premašili dve milijarde streaminga svojih pesama, pri čemu su neki njihovi singlovi dostigli višestruko platinaste i zlatne tiraže.

PIXIE’S PARASOLPixie’s Parasol – redosled pesama

  1. Radioactive Rain
  2. Year of the Young
  3. Forgive Me Friend
  4. Nangilima
  5. Alice
  6. Goliath
  7. Hotel Walls 
  8. Yatzy
  9. Telephone Wires
  10. Parallel Universe

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.