Marko Tolja u nežnoj muzičkoj romansi “Budi budna”

Marko Tolja Budi budna

Nakon velikog hita “O tebi ovisan” kojim je osvojio radijski etar, očarao publiku i  koji već mesecima ne “silazi” sa muzičkih top lista, Marko Tolja nam predstavlja nežnu muzičku romansu “Budi budna”.

Pesmu autorski potpisuje Sergej Ćetković, koji kaže da su Marko i “Budi budna” jednostavno bili suđeni:
“Kažu da se svako rodi za nekog, a ova pesma se rodila za Marka Tolju. Iako u trenutku stvaranja nisam ni razmišljao o tome ko bi je otpevao, ona je sama našla put i pokazala u pravi smer. Drago mi je da joj je baš Marko udahnuo život i pustio je u svet, te da će mnogi naći deo sebe i deo svoje lične priče i da će ostati budni za svaku notu i svaki stih u godinama koje dolaze.”, ispričao je Sergej.

Marko Tolja Budi BudnaMarko Tolja ne skriva svoje oduševljenje ovom romantičnom poslasticom:
Kad god me neko pita kakva je ova pesma, odgovor je uvek isti: “Ovo je jedna od onih pesama kakve se više ne pišu a  svi ih volimo. Neopterećena trendovskim razmišljanjima i kalkulacijama”. Veliko hvala Sergeju koji mi je poklonio ovu divotu i imao poverenja u mene da ću je izneti na pravi način.
Ne mogu sakriti kako me tekst, melodija, harmonija i aranžman neodoljivo vraćaju u doba Runjića, Kalogjere i drugih velikana kada se muzika shvatala na mnogo  drugačiji način nego danas.

Marko Tolja Budi BudnaAutor muzike i teksta je Sergej Ćetković, aranžman potpisuje Ivo Popeskić, koji je takođe zaslužan za programiranje i klavijature. Bubnjeve je odsvirao Marko Lazarić, gitare Ivan Pešut, bas Henry Radanović, a saksofon Dražen Bogdanović.
Pesmu “Budi budna” prati i romantični video spot iza kojeg stoji sjajan dvojac iz Lumière production, a glavnu žensku ulogu tumači Elena Dizdar jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki koja je sarađivala sa top svetskim brendovima.

U našoj online prodavnici možete pronaći prethodna CD izdanja Marka Tolje.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.