Mayales predstavljaju album “Domovina”

Mayales

Krajem februara 2021.godine grupa Mayales je objavila završetak dugogodišnjeg rada na novom albumu i otkrila nam njegovo ime – Domovina.


Poslednje dve godine, iz autorske radionice Petar Beluhan – Vlado Mirčeta – Luka Geček, počele su stizati najave novog albuma. Radilo se o pesmama Dupli svijet i posebno uspešna Još jedan krug.
Danas vam sa predstavljamo svih 12 novih pesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili poslednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para sa kojima nastavljaju saradnju započetu na Simbolu za sunce.

Od izlaska poslednjeg albuma, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena muzička institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pesme koje su neupitno obogatile domaću kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko muzičkih žanrova poslednje gotovo tri decenije postojanja.   
MayalesUvek u nekom svom filmu, u svom tempu, Mayalesi su vozili van trendova, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj muzičkoj igri i eksperimentisanju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koje mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od početka do kraja. 

I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine muzičkih slojeva, provučen kroz čarobne melodije i otpevan kroz lucidne tekstove koji zovu slušaoca da sedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.  

Isto tako, nastavlja se dobra navika saradnje sa različitim umetnicima – sa dugogodišnjom saradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pevač Petar Beluhan, realizovao sa Aljošom Šerićem.  
Ovaj put Mayalesi su na izradi svog vizuelnog identiteta sarađivali sa fantastičnim mladim umetnikom Vicom Tomasović.
Sam izlazak albuma pratiće dva video spota, šestominutni video za pesmu Divlje pastrve snimljen je jednog neverovatnog dana na bajkovitim planinama Žumberka, a već sledeći petak, 30. aprila Mayales će predstaviti video za pesmu Adio galioti.

Kao i predhodne albume kritika je “Domovinu” dočkala sa rečima hvale, a album je po samom svom izlasku proglašen ozbiljnim kandidatom za album godine.


Mayales Domovina

1. Hoćemo svoj film
2. Nema me ovdje
3. Dolje Down
4. Stop
5. Divlje pastrve
6. Sinovi
7. Dupli svijet
8. Još jedan krug
9. Montreal
10. Koliko je stvari ostalo
11. Vilo od postelja
12. Adio galioti

 


Album je od danas dostupan na svim
digitalnim servisima a uskoro i u svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama kao i na www.menart.rs online šopu.


Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *