Duet iz snova: Ana Opačak i Gabi Novak udružile glasove u novoj pesmi

Gabi i Ana

Svako novo pojavljivanje Gabi Novak je veliki događaj na našem muzičkom nebu.

„Pjesma“ je naziv novog singla u kom je muzička diva udružila snage sa Anom Opačak i podarila nam vokalnu saradnju koja emotivnom snagom i težinom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj singl je ujedno i najava Aninog albuma prvenca koji će uskoro ugledati svetlo dana u izdanju Aquarius Recordsa.


Gabi i AnaAna je već deset godina prisutna na sceni gde se izdvaja specifičnim muzičkim stilom na tragu francuske šansone. Ova saradnja sa Gabi Novak joj je, kako kaže, ostvarenje sna, a svakako i potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada kojem je priznanje ovom saradnjom odala i jedna od najvećih muzičkih diva ovih prostora.

Kad smo se dogovarali oko snimanja ove “Pjesme” jedina osoba koja je dolazila u obzir za taj duet bila je samo i isključivo Gabi. Za mene je već sama ideja i pomisao da bismo mogle snimiti duet  bila ostvarenje sna, a da ne govorim što mi je značilo kad me nazvala i rekla da joj se sviđa i pesma i ono što radim i da će je rado otpevati sa mnom. Tačno se sećam gde sam bila i što sam radila u trenutku kad sam primila njen poziv. Ona je za mene oduvek bila neko kome sam se divila, njen stil pevanja i način interpretacije za mene ima jednu posebnu toplinu, kao da te grli glasom dok peva.“, rekla je Ana o saradnji sa Gabi.
 
A tačno tako ćete se i osećati nakon što čujete „Pjesmu“ – toplo i zagrljeno iskrenom emocijom. To je uistinu jedna od onih pesama trajne vrednosti. Anin i Gabin glas je u ovoj pesmi spojen u neodoljivo šarmantnu meditativnu kombinaciju.  Prekrasne reči i muziku su napisale Ines Prajo i Arijana Kunštek, Anine dugogodišnje saradnice i autorke većine njenih pesama, dok je aranžman delo Ivana Popeskića. U pesmi je gostovao još jedan sjajan muzičar, Ante Gelo, čije su maestralno odsvirane gitare uz sjajne vokale Gabi i Ane dodatna vrednost ove “Pjesme”.


Gabi i AnaPesma je dobila i video spot u režiji Tonija Mijača, još jednog Aninog stalnog saradnika, sa kojim je joj je ovo sedma saradnja.

Toni svaki put savršeno pogodi atmosferu i moj doživljaj pesme. I inače mu slepo verujem kad se radi o videospotovima, a ovaj put je to bilo i doslovno jer apsolutno nisam mogla vizuelizirati kako će spot ispasti. Samo sam mu rekla da pesmu doživljavam kao nešto što je izvan konkretnog prostora i vremena i da bih volela da to i vizuelno prenese. Uz sva ograničenja koja smo imali vezano za trajanje snimanja, za broj ljudi koje smemo imati na setu, on nas je opet potpuno oduševio. Bio je izazov snimiti spot pridržavajući se epidemioloških okvira, ali stvarno smo zadovoljni kako je ispalo.”
 
Ovaj singl ujedno je i najava Aninog prvoga albuma koji će objediniti različite stilove i uticaje koji su pevačicu muzički formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone, stvarajući stilsku fuziju koja sjajno odgovara Aninom vokalnom šarmu. 

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *