Kalush Orchestra su pobednici Evrovizije 2022

Kalush_Orchestra

Ukrajinski bend je trijumfovao u Torinu sa pesmom “Stefania” i doživeo ovacije pred punom Pala Alpitour arenom  u kojoj je bilo 13000 ljudi.

 

Svoj pobednički nastup bend je završio molbom da se pomogne ugroženim ukrajinskim gradovima.

Kalush_Orchestra

Kalush Orchestra i njihov frontmen Oleh Psiuk su pokazali koliko je živopisna i spektakularna ukrajinska kultura. a nokon pobede, grupa je jednoglasno izjavila: “Ovako velika podrška Evrope podiže duh svih Ukrajinaca. Ona je dokaz da je ukrajinska kultura i te kako živa uprkos sadašnjoj opasnosti. Nije daleka ni pobeda našeh hrabrog naroda koji se bori za slobodu. Oni svi stoje sa nama zajedno i daju nam snagu”.

Spot za pobedničku pesmu Evrovizije 2022 je snimljen u nekoliko ukrajinskih gradova koji su doživeli okupaciju. Spot je posvećen hrabrim Ukrajincima, majkama koje štite svoju decu i svim onima koji su pali za slobodu.

Njihova pobednička pesma fuzija je hip hopa i tradicionalne ukrajinske folk muzike, a posvećena je Olehovoj majci. U pesmi se čuje izvorni ukrajinski instrument telenka. Ova pesma je već svojevrsna himna Ukrajinaca i sadrži stih koji kaže: “Uvek ću pronaći put kući, pa makar svi putevi koji vode do njega bili uništeni”.

“Rat u Ukrajini ima mnogo lica, ali su lica naših majki ono što čini naša srca živim u najmračnijim trenucima. Budite uz Ukrajinu”, poručuje  Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra su: Oleh Psiuk (aka The Psiuchi Son), Igor Didenchuk i MC CarpetMan (KylymMen), dok im se za nastupe pridružuju multi intsrumentalisti Timofii Muzychuk i Vitali Duzhyk.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.