Pogledajte nastup Måneskin u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije 2022

Maneskin

Kao prošlogodišnja pobednica takmičenja za pesmu Evrovizije 2021, italijanska muzička senzacija, Måneskin, je na ovogodišnjoj Evroviziji, kako tradicija nalaže, bila specijalni gost finalne večeri i tom prilikom premijerno izvela novi singl “Supermodel”.

 

Iako je frontmen, Demiano, povredio nogu, dao je sve od sebe da što profesionalnije, ali bez poznatih vratolomija, predstavi novi singl.

ManeskinMåneskin je evrovizijsku pozornicu iskoristio da nam najavi još jednu novu pesmu, “If I Can Dream”, koja će se naći na soundtracku filma “ELVIS” reditelja Baza Luhrmanna koji već sada privlači veliku pažnju, pogotovo što je dobio zeleno svetlo i najveće pohvale od udovice Elvisa Presleya, Priscile. Pesma Igrani film “Elvis” u bioskope dolazi krajem juna meseca.

Italijanski kvartet je fanovima pružio delić onoga što im priprema za nastupajuće koncerte, u okviru LOUD KIDS TOUR turneje koja startuje 31.oktobra u Americi. Do tada, grupa će nastupiti na većini najprestižnijih muzičkih festivala, Reading, Leads, Summer Sonic Festival, Rock in Rio, Aftershock i mnogim drugim.

Måneskin je najslušaniji italijanski bend na Spotify servisu, a do sada je ostvario 6 dijamantskih, 133 platinasta i 34 zlatna tiraža.

Nakon pobednićke pesme Evrovizije , “Zitti E Buoni”, grupa je objavila singl “I Wanna Be Your Slave” sa rok ikonom, Iggy Popom, a ušla je u istoriju podatkom da je istovremeno imala dve pesme među TOP 10 pesama britanske liste singlova: “Beggin” i “I Wanna Be Your Slave”. Dobitnik je nagrada BRIT za “Najbolju internacionalnu grupu” i “Najbolju internacionalnu pesmu”, dok je na dodeli evropskih MTV nagrada odnela pobedu u kategoriji “Najbolji Rock”, što je inače prva takva nagrada koja je otišla bendu iz Italije.

Nakon uspešnih kocerata u Njujorku i Los Anđelesu, Måneskin je bio specijalni gost legendarnih Rolling Stones na koncertu u Las Vegasu. Po prvi put ove godine grupa je nastupila na festivalu Coachella, a gostovala je u američkim šou programima “SNL”, “Jimmy Fallon’s Tonight Show” i ” The Ellen DeGeneres Show”.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.