Bruce Springsteen & The E Street Band najavili svetsku turneju 2023!

Springsteen

Bruce Springsteen i The E Street Band su najavili novu svetsku turneju, prvu nakon sedam godina. Turneja će početi u Severnoj Americi tokom februara naredne godine a nastaviće se u Evropi u proleće i leto 2023.

 

Spingsteen

Poznato je da će po arenama širom Severne Amerike slavni roker i njegov bend održati ukupno 31 koncert, nakon čega će doći u Evropu i obići: Španiju, Irsku, Francusku, Italiju, Holandiju, Švajcarsku, Belgiju, Nemačku, Švedsku, Norvešku, Dansku, Austriju, da bi vrhunac turneje bila dva velika koncerta u londonskom Hyde parku, 6 i 8.jula.

Evropski datumi turneje najavljeni su još u maju i do sada je prodato već 1.2 miliona ulaznica, zbog čega su neki gradovi dodavali dopunske datume.

Nakon 6 godina, radujem se se što ću ponovo videti naše velike i odane fanove sledeće godine. Takođe, jedva čekam da ponovo delim binu sa legendarnim E Street bendom. Vidimo se naredne godine!” izjavio je Bruce Springsteen.

Springsteen

Springsteen & The E Street Band poslednji put su nastupali zajedno tokom svetske The River Tour, koja je trajala ukupno 14 meseci i proglašena za najuspešniju turneju 2016.godine (Billboard, Pollstar).

Članovi The E Street benda su: Roy Bittan – klavir, sintisajzer; Nils Lofgren – gitara, glas; Patti Scialfa – gitara, glas; Garry Tallent – bas gitara; Stevie Van Zandt – gitara, glas;  Max Weinberg – bubjevi; Sa njima će nastupati Soozie Tyrell – violina, gitara, glas; Jake Clemons – saksofon; i Charlie Giordano – klavijature.

Pogledajte sve datume koncerata Sprinsteen & E Street Band ovde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.