CD album Srđana Popova – “Swing 011” je u prodaji!

Swing 011

28.jula prošle godine izašao je prvi, dvostruki singl Srđana Popova, obrade poznatih domaćih hitova “Devojko mala”“Čamac na Tisi”.

 

Tačno godinu dana kasnije, predstavljamo vam CD “Swing 011”, muzičko razmaštavanje na temu popularnih melodija jugoslovenske pop muzike u duhu swinga i rokenrola, sa koga su se do sada izdvojili singlovi: “Na morskome plavom žalu”, “Marina” , “Stoj Džoni” i aktuelni, “Majestic Melody”.

Swing 011

Na albumu se ukupno nalazi 10 pesama, devet obrada i jedna autorska.

“Swing 011” je snimljen u studijima VD i Koka , a pored Srđana, koji je svirao ritam gitaru, svirali su i : Jovan Maljoković (saksofon), Nikola Demonja (saksofon), Sava Matić (truba), Vlada Mandić (truba), Mihajlo Bogosavljevič (trombon), Dražen Škarič (gitara), Milan Mirosavić (bubnjevi), Borko Vukadinović (klavijature).

“Uradio sam aranžmane svih pesama na izdanju “Swing 011”, kao i aranžmane duvačkih deonica, a  inspiracija su mi bili američki neo swing bendovi, poput  Big Bad Woodoo Daddy. To je jedna od prvih swing revival grupa, njihovi aranžmani i stil su tako fantastični, majstori su da prenesu duh tog vremena, ali i da istovremeno zvuče tako sveže”, kaže Srđan Popov.

Redosled pesama na albumu “Swing 011”

1.Devojko mala

2.Na morskom plavom žalu

Swing 011

3.Stoj, Džoni

4.Marina

5.Biondina

6.Život je maskenbal

7.Stari kontrabas*

8.O kakav mesec

9.Čamac na Tisi

10.Majestic Melody

*autorska pesma Srđana Popova

 

Album “Swing 011” možete naručiti i u našoj online prodavnici!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.