Beyoncé objavila novi album. Neka počne doba renesanse!

Beyonce

Šest godina nakon albuma LEMONDE, Beyoncé nam donosi sedmi studijski album, RENAISSANCE (Parkwood Entertainment/Columbia Records) koji je izašao danas, 29. jula.

 

Zanimljivo je da je Beyoncé, kao začetnica formata vizuelnog albuma i eminentna vizuelna umetnica, ovoga puta odlučila da fanovima pruži neograničenu vizuelnu imaginaciju koju će svako od njih doživeti na svoj način slušajući njen novi album.

To je ponovo šansa da postanete slušaoci, a ne gledaoci i na taj način doživite svaki dragulj besprekorne muzičke produkcije koju nudi novi album. Iako je “BREAK MY SOUL” pratio minimalni lyric video, pojava RENAISSANCE bez vizuelnih prikaza, još je jedan pokazatelj da  umetnica svakim novim potezom definiše eru reinvencije.

Beyonce

I ovoga puta Beyoncé je otišla korak ispred svoje milionske fan baze i iznenadila ih je najavom novog albuma (15.jun), kao i izlaskom vodećeg singla BREAK MY SOUL, koji je stigao u ponoć, na letnju ravnodnevnicu.Singl je momentalno svojim pulsirajućim ritmom i tekstom koji poziva na radost i oslobađanje, postao pesma leta i himna nove generacije.

Prepuna uzbudljivih melodija koje će očarati mnoge, RENAISSANCE  je kulminacija slobode i bekstva koja ohrabruje na nezamislivo veselje i oslobađanje od svih stega.

Originalna namera albuma je da vas ponovo vrati na plesni podijum, gde će  muzika pokrenuti vašu dušu i stopala. To je proslava klupske ere, gde će se svi autsajderi i oni koji se tako osećaju  , koji su tražili sebi slične, zajedno naći jedni uz druge i formirati zajednicu ljubitelja slobode koji se kreativno izražavaju kroz ritam. Dobrodošli u Klub RENAISSANCE.

Čini se da glas američke R’n’B dive nikada nije bio tako visok, bogat, pun soula, na momente ranjiv i strastven, kao na albumu RENAISSANCE, dok su tekstvi pesama smeli, hrabri,srčani i veoma aktuelni.

 

Beyoncé je ovaj album snimala tokom pandemije, skoro pune  tri godine, u potpunoj tajnosti i miru, što joj je omogućilo da dotakne svoje najkreativnije biće:

Rad na albumu stvorio mi je poseban prostor, gde sam slobodno mogla da pobegnem i sanjam, da nađem utočište od strašnog vremena. To mi je dalo slobodu i osećaj avanture u vremenu u kome se malo toga drugog pomeralo.Namera mi je bila da kreiram sigurno mesto, bez ikakvog osuđivanja, da se oslobodim od preteranog perfekcionizma i razmišljanja. Mesto za vrištanje, oslobađanje, osećaj slobode. Bilo je to prelepo istraživačko putovanje“, izjavila je Beyoncé.

Sa timom plodnih saradnika, među kojima su The-Dream, Nile Rodgers, NOVA, NO ID, Raphael Saadiq, Mike Dean, Honey Dijon, Chris Penny, Luke Solomon, Skrillex, Beam, Big Freedia, Grace Jones i Tems”, “Beyoncé je krenula ponovo da otkriva muziku”, kako je to opisao The Times Of London.

RENAISSANCE će se, osim u digitalnom obliku, pojaviti na formatima: CD, limitirani vinil (već rasprodat!), kao i četiri boks seta. Pored standardnog vinila, pojaviće se i deluks koji prati knjižica od 36 strana i poster ((24”x 36”).

Renesansa je pojam francuskog porekla koji označava  preporod,oživljavanje ili obnavljanje, a sam pojam se vezuje za procvat ili obnovu, kao i ponovno rađanje slobodnog i stvaralačkog duha čoveka.

Neka renesansa počne!

 

RENAISSANCE – redosled pesama:

                1.            I’M THAT GIRL

                2.            COZY

                3.            ALIEN SUPERSTAR

                4.            CUFF IT

Beyonce

                5.            ENERGY (FEAT. BEAM)

                6.            BREAK MY SOUL

                7.            CHURCH GIRL

                8.            PLASTIC OFF THE SOFA

                9.            VIRGO’S GROOVE

                10.          MOVE (FEAT. GRACE JONES, TEMS)

                11.          HEATED

                12.          THIQUE

                13.          ALL UP IN YOUR MIND

                14.          AMERICA HAS A PROBLEM

                15.          PURE/HONEY

                16.          SUMMER RENAISSANCE

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.