Srpska pevačica Teya Dora potpisala ekskluzivan ugovor sa kućom Sony Music – “Džanum” zaludela svet!

Džanum

Svojim aktuelnim mega-hitom “Džanum” Teya Dora je trenutno jedan od najuzbudljivijih novih zvezda Istočne Evrope, ali i šire.

 

Njena pesma “Džanum” ju je široko proslavila i do sada generisala preko 42 miliona strimova samo na servisu Spotify.

Džanum

“Džanum” se čuje u preko 800.000 reelova napravljenih na Instagramu i u preko 250 hiljada videa kreiranih na Tik Toku! Srpska pevačica, tekstopisac i muzičarka na ivici je da ovaj uspeh podigne na globalni nivo!

U našem regionu “Džanum”  se  proslavila kao deo soundtracka mega uspešne domaće filmske i televizijske  franšize   “Južni vetar: Na granici”.

“Uvek sam želela da stvaram muziku. Moje pesme su moj lični jezik kojim komuniciram moja osećanja i moje misli, sve što se u meni događa”, objašnjava Teya Dora njen jedinstveni stil, kojim je uspela da privuče milionsku svetsku fan bazu.

Ova izvanredna umetnica iz Beograda, Srbija, stvara muziku koja posebno dotiče Z generaciju.

Njen poslednji singl, “Džanum” debitovao je na #2 globalne Shazam liste, a potom se našao na #8 mestu Shazam Viral Hits u Nemačkoj, #2 mestu  Shazam Viral Top 50 global hits liste, a beleži bezbroj ulaza na muzičke liste u Švajcarskoj, Portugaliji, Izraelu, Singapuru, zemljama Magreba i čak u Indiji!

Do danas, “Džanum” ima preko 42 miliona globalnih strimova na Spotify-u, preko 950 hiljada reelova na Instagramu i preko 250 hiljada kreiranih klipova na Tik Toku plus 100 hiljada dodatih kreacija u “Original sounds” sekciji, kao i preko 150 hiljada upload-ova na You Tube Shorts. Kao šlag na tortu dolazi podatak da Teya Dora privlači preko 3.3 miliona mesečnih slušalaca na Spotify.u, a ta cifra raste svaki dan!

Džanum

Još kao mala devojčica, Teya Dora je pratila oca uz gitaru, pevala sa njim, a upravo preko njega otkrila je ne samo srpsku tradicionalnu muziku već i stranu rok i pop muziku.

Sa pet godina naučila je da svira klavir, kasnije je uzimala časove operskog pevanja i upisala je srednju muzičku školu, a sa 16 godina dobila je stipendiju prestižnog muzičkog koledža Barklee i započela svoje usavršavanje naredne godine u Bostonu. U Americi Teya je zavolela američku kulturu i usavršavala svoje pevačke i kompozitorske veštine,  a potom napisala i svoju prvu pesmu. Kada se vratila u Srbiju, napravila je ubrzo ime za sebe kao tekstopisac različitim izvođačima da bi konačno objavila prvi i dugo išsčekivani singl 2019. godine, kao solo izvođač.

Muzika, koju stvara mlada umetnica iz Srbije, kombinuje savremeni pop sa R’n’B vajbovima, a pored upliva tradicionalnog etno zvuka ono što je izdvaja njen karakterističan vokal i tekstovi pesama koje izvodi na svom maternjem jeziku, a koji su kombinacija snažne samouverenosti i melanholične krhkosti.

Na početku pesme uvek je taj izvestan osećaj, bilo da je ljubavni raskid, usamljenost, bes, tuga ili razočarenje. Ja  tada podsvesno počinjem da stvaram rime u glavi, bilo da su na srpskom ili engleskom ili nekom nepostojećem, izmaštanom jeziku. Sve dok mi se ne pojavi melodija. Nakon toga radim na svemu dok ne dođem do savršenog ritma, melodije, stihova i tako nastaje pesma. Nekada odmah znam šta želim da izrazim, nekada centralnu temu otkrijem kasnije. Tako je recimo nastala “Džanum“, objašnjava Teya Dora.

Džanum

Njeni stihovi napisani na srpskom jeziku inspirisani su ličnim iskustvima, posmatranjem okoline ili jednostavno fikcijom. Harizmatičkoj pevačici je srdačna želja da svoje kulturne korene podeli sa celim svetom:

Srećna sam što su ljudi zainteresovani za naš jezik i našu zemlju, zbog mojih stihova na srpskom”, kaže Teya Dora.Naravno, “Džanum” je u tome imao i ima veliki doprinos, iako je ovaj megahit obeležen tragičnim događajem.

“Džanum sam napisala tokom veoma teškog i usamljenog perioda kada sam izgubila mog oca, Sedela sam u sobi i jednostavno pustila emocijama da poteku. Pesma govori o snu, a ja volim da koristim staromodne reči, kao kada pričate neku bajku, jer to jako odgovara atmosferi pesme“, priznaje Teya Dora.

Teyini gorko slatki vokali savršeno se uklapaju u blenda popa i tradicionalnog etno zvuka pesme “Džanum” stvarajući prelepo aranžiranu baladu na granici sna i jave. To je epski privlačna numera u kojoj pevačica kao da hoda po užetu između osnaženosti i ranjivosti.

”Džanum” se može prevesti kao “dragi/draga”, ali i kao “lično ja”, sve što “ti” predstavljaš, sva tvoja snaga, i tvoja slabost. To je kontrast između dobra i zla, svetla i senke, slobode i zarobljeništva. Konstantno se suočavamo sa raznoraznim izborima.Svako je odgovoran  za svoj lični put i sreću. Poruka pesme je da na kraju, dobro uvek trijumfuje”, izjavila je Teya Dora.

Važne činjenice vezane za pesmu “Džanum”:

Džanum– 50+ miliona audio strimova na Spotify-u;

-1 milion IG reelova i 258 hiljada Tik Tok UGC klipova;

– #2 mesto na Global Shazam Peak listi (trenutna pozicija među Top 10);

– Pozicija na Spotify Top 200 listi u Turskoj, Bugarskoj,Maroku,Egiptu, Saudijskoj Arabiji;

– 3,2 miliona aktivnih slušalaca svakog meseca na servisu Spotify;

– Zemlje u kojima se pesma najviše vrti u ovom trenutku: Indija, Turska, Nemačka, SAD, Brazil, Poljska, Holandija, Francuska, Srbija;

Teya Doru možete pratiti putem društenih mreža

Instagram , Tiktok, Youtube, Spotify

Recommended Posts

1 Comment

  1. Amazing amazing singer Teya Dora ❤️ and amazing song Dzanum too🙏❤🍀 Thanks for this text❤


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.