Povratak veterana: grupa Koprive singlom “Nostalgija” najavljuje izlazak albuma

Koprive

Grupu KOPRIVE čine dva aktivna člana,  autor, kompozitor i gitarista Branko Milanović i producent Slobodan Boba Orlić, kao i gostujući muzičari i pevači.

 

koprive

Višedecenijski prijatelji Milanović i Orlić,  su osnovali projekat KOPRIVE sa željom da se kroz saradnju sa izvođačima različitog senzibiliteta  predstavi autorski rad Branka Milanovića. Upravo će i album “Povratak” koji najavljuje prvi singl “Nostalgija”

Kao gitarista i kompozitor, Branko Milanović je svoju umetničku karijeru započeo osamdesetih godina u bendu Artisti i Modeli. Bend se široj publici predstavio nastupom na poznatom  Subotičkom festivalu,  ali i koncertom u Domu Omladine sa  Šarlom akrobatom i Pilotima. Tokom svoje karijere Branko je sarađivao između ostalih I sa našim poznatim kompozitorem. Kornelijom Kovačem, a njegov stvaralački opus je osim  popa uključio i starogradsku muziku, gde je učestvovao u komponovanju pesama za orkestar Šajka.

Slobodan Boba Orlić je poznati beogradski muzičar koji je svirao bas u grupama Bitnici, Siluete, Plamenih 5 i Opus, a u njegovim muzičkim studijima, nastajali su neki od ključnih rok albuma srpske muzičke scene, od  Obojenog Programa, Sunshine, Goblina, Kristala i Eyesburno do Buč Kesidija i Ljubičica.

Prvi singl benda KOPRIVE je pesma „Nostalgija“ u kojoj pevaju Dimitrije Dima Petrov i Phoebe Fisher.

Singl „Nostalgija“ nalazi se na albumu „Povratak“ ( Menart) koji će  biti dostupan na digitalnim muzičkim servisima od 03.oktobra.

Recommended Posts

1 Comment

  1. Dva velika gospodina u muzičkom svetu!!!
    Imam tu čast da se dugo poznajemo i pesme koje su na ovom albumu sam slušao u njihovom nastajanju. Sjajan materijal, vrhunski odradjen, predivna muzika!
    Koprivama želim sreću i uspeh sa ovim albumom i da pesme ostanu da se dugo slušaju.


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.