Depeche Mode objavili dve video verzije novog singla -“My Favourite Stranger

depeche_mode

Depeche Mode su objavili dva vrlo upadljiva ali veoma različita vizuelna aspekta njihovog novog singla “My Favourite Stranger”, još jedne poslastice sa univerzalno priznatog albuma “Memento Mori” (Columbia Records).

 

 

depeche_modePrvi je zvaničan spot koji je režirao njihov višedecenijski prijatelj, fotograf, scenograf, redirelj i bibliograf, Anton Corbijn. Pulsirajući zlokobni osećaj koji stvara priča razvija se do neugodnih ali  istovremeno primamljivih nivoa uznemirenosti do koje nas dovodi zagonetna figura sa iznenađujućom tajnom. Drugi vizuelni aspekt ove pesme ogleda se u  “My Favourite Stranger (Vinegar Hill Sessions)”, trećeg dela serije intimnih i esencijalnih aranžmana numera sa albuma Memento Mori koje su snimljene uživo u ogoljenim aranžmanima, u bruklinskim Vinegar Hill studijima.

Na koncertnom frontu, započeo je treći deo svetske Memento Mori turneje koji se, posle  trostrukog koncerta u Meksiko Sitiju na stadionu  Foro Sol (prima 60.000 ljudi), seli u Severnu Ameriku,da bi danas bio održan prvi od planiranih koncerata, u Ostinu, Teksas. Nakon rasprodatog prolećnog nastupa opisanog kao “veče koje prkosi smrti” (Los Angeles Times) i “prelepa, životna izložba koji i posle 43 godine ima još toga da ponudi” (Chicago Sunday Times), druga turneja po Americi obići će arene širom kontinenta, da bi se završila u Los Anđelesu, polovinom decembra.

Memento Mori turneju do sada je gledalo preko 2 miliona ljudu, a zbog velike potražnje, ona je produžena i na 2024. godinu. Neizbrisiva inspiracija obožavaocima, kritičarima i umetnicima, Depeche Mode nastavlja da napreduje, a album i turneja Memento Mori predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i kontinuiranog nasleđa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.