Buntovni povratak Toma Walkera: stigao je novi singl “BURN”

Britanski crooner i zvezda Exitove glavne bine, Tom Walker, vraća se u etar dirljivim singlom, nakon dramatičnog perioda kreativne blokade.

 

“Burn”walker je poklič umetnika koji je kao totalni autsajder svojim iskrenim singlom “Leave The Light On” napravio međunarodni uspeh, da bi sa debi albumom, “What A Time To Be Alive” zaposeo vrh britanske liste singlova i osvojio brojne nagrade, uključujući i BRIT.

Ali šta se desi kada takav umetnik, sa dva miliona prodatih primeraka albuma i preko tri miliona strimova širom sveta ostane bez inspiracije i zamalo odustane od svega?

Pesme koje je napisao za drugi studijski album? Završile u smeću! Ispravljene verzije tih pesama? Spaljene! Odnos sa izdavačkom kućom? Uzdrman. Kao i u svakom poslu, Tom Walker nije bio imun na pritisak  i velika očekivanja. Iscrpljen stalnim pritiskom prisutnosti na društvenim mrežama i kritikama njegove izdavačke kuće na preko 130 “osrednjih” pesama koje im je poslao, Tom Walker je bio ljut…

Upravo sam završio sedam dana proba pred turneju, zatim dve nedelje autorskog rada na novim pesmama, to se produžilo na mnogo sati, svakog dana, mesecima. Ali iako sam uneo i srce i dušu u nove pesme, moć koju sam ranije imao da ih učinim posebnim se apsolutno izgubila. Iskreno, svaki dan koji sam  posvetim pisanju pesama me je činio nesrećnim. Bio sam ljut, jer sam dao sve od sebe i žrtvovao svaki drugi aspekt života, ali nije bilo dovoljno…”, žali se Tom Walker.

Na kraju, na predlog izdavača, Tom je otišao u Los Anđeles, da uz podršku braće   McDonough, (Toby, Riley i Connor ),  kao  dvojca Ryan Daly & Castle  (poznati po saradnji sa Khalid, Mimi Webb i John Legend) napiše nove pesme.

walker“Upravo me je njihova ljubav i strast ka muzici podsetila na nešto što sam i ja imao a nisam shvatio da sam izgubio, uzbuđenje i otvaranje ka novinama”, izjavio je Tom Walker.

Rezultat govori sam za sebe na novom singlu “Burn” , ta veština pisanja je obogaćena dinamičnom produkcijom, pulsirajućim ritmom i višebojnim pejsažima:

I gave you my blood, my sweat, my tears / And all you ever did was leave me here / Set me on fire cause you love the hurt” peva Tom kao da mu sam život zavisi od toga, kao da je doveden do ivice ambisa u najnižem trenutku svoje karijere,  i kao da se direktno obraća svom izdavaču: “Set me on fire just to watch me… Burn” .

“Kada sam napisao “Burn” pomislio sam ma, dođavola svi, dosta mi je svega. Odbacio sam čitav album pesama i odlučio da se vratim stvaranju pesama koje volim, koje mi podižu kosu na potiljku, koje mi izmame suzu u oku, koje mi zapravo nešto znače”, izjavio je Tom Walker.

O svom budućem albumu kaže:”Umro bih za ove pesme. Prvi put u duže vreme se tako osećam. Morate ignorisati sve šta vam drugi govore i šta žele od vas, morate sami sebe podržati.”

I time započinje novo, uzbudljivo i bezgranično novo poglavlje Toma Walkera. Čoveka koji zna kuda je krenuo –  u pravcu hitova koji se horski pevaju u arenama, a koje peva umetnik sa srcem na dlanu.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.