Grupa Koprive objavili album “Povratak” koji smo preslušavali na promociji

Koprie

Grupa Koprive je juče proslavila izlazak digitalnog albuma “Povratak” promocijom u MKM-u, gde su nas bliže upoznali sa projektom Koprive, ali i zanimljivom i bogatom muzičkom opusu njihovih članova.

 

Grupu KOPRIVE čine dva aktivna člana,  autor, kompozitor i gitarsita Branko Milanović I producent Slobodan Boba Orlić, kao i gostujući muzičari i pevači.

Koprive

Višedecenijski prijatelji Milanović i Orlić,  su osnovali projekat KOPRIVE sa željom da se kroz saradnju sa izvođačima različitog senzibiliteta  predstavi autorski rad Branka Milanovića.

Dva muzičara veterana na promociji albuma iznela su ukratkom obraćanju  siže svojih karijera sa naglaskom na saradnje koje se pamte.

Kao gitarista i kompozitor, Branko Milanović je svoju umetničku karijeru započeo osamdesetih godina u bendu Artisti i Modeli. Bend se široj publici predstavio nastupom na poznatom  Subotičkom festivalu,  ali i koncertom u 

koprive

Domu Omladine sa  Šarlom akrobatom i Pilotima. Tokom svoje karijere Branko je sarađivao između ostalih I sa našim poznatim kompozitorem. Kornelijom Kovačem, a njegov stvaralački opus je osim  popa uključio i starogradsku muziku, gde je učestvovao u komponovanju pesama za orkestar Šajka.

Slobodan Boba Orlić je poznati beogradski muzičar koji je svirao bas u grupama Bitnici, Siluete, Plamenih 5 i Opus, a u njegovim muzičkim studijima, nastajali su neki od ključnih rok albuma srpske muzičke scene, od  Obojenog Programa, Sunshine, Goblina, Kristala i Eyesburno do Buč Kesidija i Ljubičica.

Na albumu Povratak nalazi se 10 pesama čiji je kompletan autor Branko Milanović, a od gostiju tu su pevačica Sanja Bogosavljević, Phoebe Fisher, pevači Dimitrije Dima Petrov, Igor Simić, dok dodatne gitare i trubu svira Petar Stevanović i grupe Ljubičice.

 

Redosled pesama na albumu “Povratak”:

1.Pošalji mi znak

Koprive2.Gitara sve zna

3.Ne lomi

4.Nostalgija

5.Novi dosadan dan

6.Skice

7.Slepi putnik

8.Tamna strana srca

9.Za sva vremena

10.Šareni snovi

 

 

Fotografije potpisuje:Antonije Anhel/Menart.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.