Čestitamo Sony izvođačima dobitnicima nagrade GRAMMY 2024!

Grammy
66. po redu svečana dodela najprestižnijih američkih muzičkih nagrada Grammy održana je između nedelje i ponedeljka po našem vremenu u Crypto.com areni u Los Anđelesu.

 

Voditelj manifestacije bio je Trevor Noah, a u konkurenciji za nagrade bile su pesme, odnosno albumi koji su objavljeni u periodu od 01. oktobra 2022. do 15. septembra 2023. godine.

Među dobitnicama Grammy nagrada (jer je ovo bila ženska godina!) koje pripadaju sazvežđu Sony izvođača izdvajamo:

1.Miley Cyrus– čija pesma “Flowers” je ponela Grammy nagradu za najbolji snimak godine i za najbolje pop solo izvođenje.

Miley Cyrus – Flowers (Kid Harpoon & Tyler Johnson-producenti; Michael Pollack, Brian Rajaratnam & Mike “Spike” Stent, inženjeri zvuka i mikseri; Joe LaPorta-mastering);

2. Victoria Monét osvojila je dva Grammy- ja: za najbolju novu umetnicu i za najbolji R&B album, “Jaguar II”, dok su za audio doprinos ovom albumu  u 

Vmonet

kategoriji najbolje (tehnički) snimljen album, Grammy osvojili snimatelji (John Kercy, Kyle Mann, Victoria Monet, Patrizio “Teezio” Pigliapocco, Neil H Pogue & Todd Robinson- tonci; Colin Leonard (mastering inženjer)

3.  SZA – čiji je singl “Snooze” izabran za najbolju R&B pesmu, a album “SOS” za najbolji progresivni R&B album; SZA je takođe osvojila Grammy u kategoriji najboljin pop duo/grupno izvođenje, za pesmu “Ghost In The Machine” u kojoj učestvuje i Phoebe Bridgers;

4. Lil Durk featuring J Cole osvojio je Grammy nagradu u kategoriji najbolje melodično rap izvođenje u pesmi “All My Life”.

5. Mlada afrička senzacija Tyla osvojila je Grammy u kategoriji “najbolje izvođenje afričke muzike”, za pesmu “Water”.

Depeche

6. Depeche Mode su za remiks pesme “Wagging Tongue (Wet Leg Remix)” osvojili Grammy u kategoriji “Najbolje remiksovani snimak”

8. Reizdanje albuma Alicie Keys “The Diary Of Alicia Keys” dobio je nagradu za najbolji imerzivni album (čiji zvuk se proteže van standardnog stereo zvuka i daje punoću u dubini, visini i širini zvuka).

GRAMMY su tim povodom dobili George Massenburg& Eric Schilling kao imerzivni inženjeri zvuka; Michael Romanowski kao imerzivni mastering inženjer i Alicia Keys& Ann Minceieli kao imerzivni producenti.

 

 

Celokupnu listu nominovanih umetnika kao i listu dobitnika nagrade Grammy možete pronaći na linku: https://www.grammy.com/news/2024-grammys-nominations-full-winners-nominees-list

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.