Dobra Genetika singlom “Simptomi” najavljuje istoimeni album

genetika

Dobra Genetika singlom “Simptomi” najavljuje izlazak istoimenog albuma koji će se u digitalnom formatu pojaviti 7. maja.

 

Bend Dobra Genetika, nastao aprila 2019. godine u Gornjem Milanovcu i radi u sastavu: Ivan Kovačević (gitara), Slobodan Vuković (bas), Mirko Šćepanović (bubanj), Milica Vukelić (vokal).

Krajem 2023. godine zaokružili su materijal za snimanje prvog albuma, sa koga su kao prvi singl izabrali pesmu “Simptomi”, koju možete slušati na svim digitalnim  muzičkim servisima.

genetika

Članovi benda Dobra Genetika svoje muzičko iskutvo stekli su u bendovima:

Ivan Kovačević – Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Lijep Ljepši Najljepši; 

Mirko Šćepanović –  Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Morbid Cow; 

Slobodan Vuković – Anfas, Bijesovi, Koalicioni Sporazum, saradjivao sa bendovima Doktor Zlikovac, Magleni Uštap, Plišani Mališan; 

Milica Vukelić: Doktor Zlikovac.

Svojim višedecenijskim sviračkim i autorskim iskustvom, kao i muzičkim afinitetima, ovaj kvartet je  doprineo stvaranju novog, originalnog izraza u okviru benda Dobra Genetika. Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme, iako objedinjene jedinstvenim zvukom, stilski različite, i osim rokenrola u pesmama se mogu prepoznati različiti umetnički uticaji.

Singl “Simptomi” najavljuje izlazak istoimenog albuma koji će se u digitalnom formatu pojaviti 7. maja (Menart Srbija).

U želji da se na što kvalitetniji način predstave publici na različitim muzičkim manifestacijama u zemlji i regionu, aktivno rade na novim pesmama i planiraju snimanje drugog albuma krajem 2024. godine, kako bi proširili svoj autorski repertoar.

 

Foto: Ana Maksimović

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.