Vatrena premijera silovite Manntre na koncertu u Domu omladine

Manntra

U nedelju 14. aprila furiozna Manntra je imala svoju vatrenu premijeru u prepunoj sali Doma omladine Beograda! To je bio njihov prvi nastup u Srbiji i kako kažu, zaista nisu znali šta da očekuju.

 

ManntraRasprodate ulaznice i prepuna sala Doma omladine u njima je pobudilo još veću energiju i zaista su dali sve od sebe da publici prirede noć za pamćenje.

Silovito i furiozno kako to samo Manntra ume!

Iako su mislili da je Dom omladine možda prevelik zalogaj za prvo pojavljivalje, ispostavilo se da je bio potreban i veći prostor za koncert.

„Kada je datum bio bukiran, zaista nismo imali nikakvih očekivanja, nismo ni mogli zamisliti kako će biti. Ali kada smo videli te ljude u dvorani, to je zaista bilo neverovatno iskustvo. Ovo nam je bilo najdraže vatreno krštenje, najdraže prvo iskustvo koje smo imali u jednom gradu“, izjavio je frontmen grupe Marko Matijević Sekul.

Još jedno veliko iznenađenje i oduševljenje im je bilo i to da je zajedno sa njima, od početka do kraja, publika pevala sve pesme, od prvog albuma koji je na hrvatskom jeziku do poslednjeg albuma na engleskom i nemačkom.

Manntra“Nakon deset godina naše karijere, ovo nam je prvo gostovanje u Srbiji i nadamo se da ćemo se u budućnosti sigurno još sretati sa srpskom publikom na koncertima i festivalima”, zaključili su nakon koncerta članovi benda.

Prepuni pozitivnih utisaka koje su poneli iz Beograda poručuju, “Beograde, vidimo se opet”!

Manntra je svoju desetogodišnju karijeru gradila specifičnim zvukom i veoma brzo su izgradilii internacionalnu karijeru.

Vešto spajajući metal, gotik i zvuk istarskog, odnosno slovenskog folklora, Manntra je stvorila jedinstveni potpis iz tradicionalnih muzičkih formi i modernih instrumenata žestokih žanrova.

ManntraNjihova muzika pruža uvid u istoriju, folklor i mitologiju uz dinamične melodije koje na svoju punu ekspresiju dolaze tek izvođenjima uživo, a zato i jesu regionalna sila što magnetski privlači sve brojniju evropsku publiku.

Njihov album “WAR OF THE HEATHENS”, objavljen 2023. je dostigao neverovatan uspeh i munjevito nakon izlaska našao se na 43. mestu ukupne nemačke top liste albuma, na kojoj spadaju svi žanrovi i celokupni domaći i strani izvođači.

Tih dana održan je i rasprodati koncert u Leipziger Täubchenthala a taj slavljenički trenutak obeležen je live albumom „LIVE IN LEIPZIG“ i njegovim box-setom (live CD, plakat, pet potpisanih fotografija, brendirana znojnica i “Access All Areas” propusnica) a koji je objavljen neposredno pred beogradski koncert.

Box set „LIVE IN LEIPZIG“ će se uskoro naći u prodaji i kod nas.

manntra

Fotografije sa koncerta: Aleksandra Ignjatović

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.