Dubioza kolektiv i Dino Šaran u novom singlu koji najavljuje novi album Dubioze

Dubioza

Dubioza kolektiv i Dino Šaran su ponovo udružili snage i novim singlom “U3PM” upozoravaju: Ne palite TV jer sve može otić’ U3PM!

 

Singl “U3PM” opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl sa Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma.

Najveća grupa našeg regiona i jedan od najuticajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vešto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka.

Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pesme.

Pesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čoveka da pojegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pesma sadrži nepoznate reči: “stelja” – suvomesnati ovčiji proizvod, “hajr” – dobro i “u 3 p.. m….” – mesto lošeg događaja“ – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: „Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovaj put.“

DinoNakon ranijih saradnji Dubioze i Šarana na pesmama kao što su “Autopilot” i “Zemlja gori” dovoljno je samo pogledati komentare slušaoca i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regionom. Još jedna fantastična saradnja na pesmi “U3PM” dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u centar.

Nakon izuzetno uspešne prošle godine i turneje “20 Years High” kojom su obeležili dve decenije na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Evropi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i sa dugačke australijsko – novozelandske turneje. No, i beogradska publika uskoro će doći na svoje, jer grupa stiže u junu na beogradski Beer Fest.

Nova pesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regiona neće dizati nogu sa gasa i daje prvi ukus novog studijskog izdanja.

Saradnja Dubioze Kolektiv i Dine Šarana na pesmi “U3PM”, u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.