BOBBY GILLESPIE i JEHNNY BETH najavili zajednički album ‘UTOPIAN ASHES’

Gillespie i Beth

Frontmen grupe Primal Scream , Bobby Gillespie,  udružio je snage sa solo umetnicom i pevačicom grupe Savages, Jehnny Beth a rezultat njihove saradnje je album ‘Utopian Ashes’ , koji će izaći 25.juna.  

Ovaj album su napisali i otpevali Bobby Gillespie i Jehnny Beth.

‘Utopian Ashes’ svoje muzičko  uporište nalazi u tradicionalnim country soul klasicima kao što su albumi: George Jones & Tammy Wynette / Waylon Jennings & Jessie Coulter / Kris Kristofferson i Rita Coolidge / Gram Parsons & Emmylou Harris.

Gillespie i Beth“Album je konceptualan i govori priču o bračnom paru. Oni imaju decu. Postoji problem zavisnosti. Postoji borba da se brak očuva i da čovek pobedi svoje demone. To nije album o raskidu, to je priča o odraslom paru koji prolazi kroz probleme kroz koje prolaze mnogi brakovi. To je priča o bolu, gubitku, zavisnosti ali  i o iskupljenu”, jednoglasno objašnjavaju Gillespie i Beth.

Vodeći singl ,”Remember We Were Lovers“, daje nam prvi uvid u to šta treba očekivati od albuma, a emocionalno razorni vokali Bobbyja i Jehnny očajnički izražavaju različite stavove imaginarnog para čija veza tone: ”Hteo sam da vratim bol u muziku, ne čujem ga dovoljno u modernoj rok muzici“, objašnjava Gillespie .

“Utopian Ashes”  je album za ljude koji su se suočili sa neizbežnom tugom koja dolazi s godinama i koji prihvataju stvarnost života. Tableta koja  ne zaslađuje ali postiže ono što bi trebalo da bude cilj svake dobre umetnosti: da se osećamo manje usamljeno. Iako nije autobiografski, album kanališe iskrenu istinu iz sopstvenih iskustava tekstopisaca.

Gillespie i BethNa isti način na koji pisci kreiraju likove u romanu, mi smo kreirali likove na albumu”,  kaže  Jehnny Beth. “Ali, stavili  smo sebe u tu situaciju da bismo razumeli  tu veoma ljudsku priču. Pevanje mora biti autentično. To je ono što je važno”.

“Kada pišeš pesmu, venčavaš privatni život sa izmišljenim da bi kreirao umetnost”, kaže Bobby Gillespie i dodaje: ”Razmišljao sam o dvoje ljudi koji žive skupa, zajedno ali odvojeno, i oboje trpe psihičke slabosti, žive sa tim što ih i razdvaja a sa druge strane zajedno su zbog odgovornosti i obaveza. Radi  se o tome da ništa nije večno, to je egzistencijalna činjenica sa kojom se svako mora suočiti u nekom trenutku svog  života”.

Bobby i Jehnny su se prvi put sreli 2015. godine, kada su oboje bili gosti na koncertu grupe  Suicide u dvorani Barbican. Narednog leta Jehnny se pridružila Primal Scream na sceni u izvođenju “Some Velvet Morning” (Nancy Sinatra i Lee Hazlewood) što je učvrstilo njihovo prijateljstvo. 2017. godine Primal Sream i Jehnny su se našli u Parizu gde su organizovali muzičke sesije. Njihove početne ideje bile su usmerene na elektroniku, ali je to lagano evoluiralo u bogatu zvučnu tapiseriju soul, country, blues i rok zvuka.

Muka u pokušaju da  se stvori nešto lepo u sumornom okruženju može se bukvalno opipati na ovoj ploči. Neke pesme, poput uvodne ‘Chase It Down’, inspirisane južnjačkim country zvukom ne nude nadu da se nešto može popraviti.  ‘English Town’ govori o tome da je spoljašni svet podjednako sumoran kao i unutrašnji životi imaginarnog para. Na albumu postoje i kompozicije koje nude iskupljenje, poput elegantne ‘You Can Trust Me Now’, u kojoj se muški protagonista zaklinje da će svoje poroke ostaviti u prošlosti.

Uz  Bobby Gillespie-ja  i Jehnny Beth, na albumu sviraju  Johnny Hostile (bas), kao i tri člana Prima Scream,  Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klavir) i Darrin Mooney (bubnjevi).

Utopian Ashes B&

Album će se pojaviti na CD formatu (boklet od 16 strana) kao i na LP ploči, na crnom, crvenom i providnom vinilu.

‘Utopian Ashes’ -redosled pesama:

  1. ‘Chase It Down’
  2. ‘English Town’
  3. ‘Remember We Were Lovers’
  4. ‘You Heart Will Always Be Broken’
  5. ‘Stones of Silence’
  6. ‘You Don’t Know What Love Is’
  7. ‘Self-Crowned King of Nothingness’
  8. ‘You Can Trust Me Now’
  9. ‘Living A Lie’
  10. ‘Sunk In Reverie’

Ukoliko želite, link za prenaručivanju albuma je https://utopianashes.lnk.to/AlbumEC

Video Link: https://utopianashes.lnk.to/RWWLVideo

Preporučujemo da pročitate

Nema komentara, budite prvi koji će dodati komentar!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *