Zagreb Calling predstavlja nemanjinu Terra Magicu

nemanja

“Terra magica” u izvođenju nemanje, drugi je spot koji prati i najavljuje dugoiščekivanu kompilaciju deset zagrebačkih alternativnih bandova “Zagreb Calling”!

Pesma “Terra magica” je inače u originalu objavljena na hvaljenom albumu “Cosmic Disco”. Taj je album napisan kao muzički odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih te opisuje iskustva koja se događaju nemanji nakon “Tarot Funka” – u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Kako album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja seća, u pesmi Terra Magica, priseća se i oprašta od zemaljske okoline u kojoj je proveo ovaj život i taman pre nego što će zakoračiti u nepoznato. Come along children!

nemanja je pojava iza kojeg navodno stoji Luka Šipetić, pulski autor i muzičar, aktivan u bendovima Para Lele i  pastele. Sastav čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara/vokal). Vizuelni deo upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tokom samog nastupa benda. nemanja je do sada izdao dva albuma: Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020). Oba albuma smeštana su na regionalne liste najboljih godišnjih izdanja, ali i world music izdanja muzičkih publikacija u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, a izdanja su koncertno promovisana na rasprodatim regionalnim koncertima.

Truth ≠ Tribe s „LA 1992“ najavljuju „Zagreb Calling“Kompilacija “Zagreb Calling” okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pesmu u KSET-u. Tada je nastalo i deset sjajnih live spotova u režiji Bojana Koštića. Do sada je objavljen spot Truth ≠ Tribe “LA 1992”! Pesme će uskoro biti objavljene na vinilu (Menart), a uz nemanju na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, uz Truth ≠ Tribe, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija će uskoro biti dostupna na vinilu, ali i na svim digitalnim servisima. “Zagreb Calling” već sad možete unapred naručiti i ubaciti u svoje digitalne fonoteke!

Pratite Zagreb Calling:

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.