Mile Kekin pesmom „Mala“ započinje novo poglavlje

Kekin

Predstavljamo pesmoslikovnicu Mala – koja vrti ceo svet oko malog prsta, pardon, kažiprsta!

 

Pesmom „Mala“ započinje novo poglavlje Mileta Kekina. „Mala“ je pesma i slikovnica, ona je direktno inspirisana Miletovom desetogodišnjom kćerkom koja je, kako pesma kaže, takođe „neobično nepraktična i samo sebi slična.“

„Često pevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vreme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere lepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno.

Kekin

S druge strane voleo bih da ‘Mala’ dođe i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primereni i u skladu sa konvencijama koje su često same sebi smisao. Ona je takođe i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju  kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo dece”.

Za kraj je Mile zaključio:

Ako bih baš morao poruku pesme sažeti u jednu rečenicu ona bi glasila: Savršenost je, ne samo lažna, nego i dosadna

Režiju i montažu za pesmu „Mala“ radio je Tomislav Fiket po Ilustracijama Tomislav Torjanca. 

Kada je počeo pisati Malu, Mile kaže da nije ni sanjao da će se ona pretvoriti u slikovnicu, a još se manje nadao da će je napraviti Tomislav Torjanac, autor remek-dela „Kako živi Antuntun“ i „Grga Čvarak“.

„Mala“ je prvi singl sa njegovog nadolazećeg albuma koji koji je već u pripremi i biće objavljen na proleće iduće godine.

Producent ove pesme, kao i celog nadolazećeg albuma je Mark Mrakovčić.

Pesmu „Mala“ slušajte na svim digitalnim servisima: https://bfan.link/mala-mile-kekin

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.