Dubiozini albumi „#fakenews“ i „Agrikultura“ konačno na vinilu!

dubioza
Poslednji vinilni duo iz kolekcije grupe Dubioza Kolektiv – „#fakenews“ i „Agrikultura“ – su objavljeni a sredinom marta će biti u prodaji kod nas!

Time je zaokružen kompletan planiran serijal Dubiozinih izdanja na pločama u sklopu proslave 20 godina rada benda.

dubioza

I u 21. godini najveća grupa naše regije neće dizati nogu sa gasa – već je objavljena dugačka australijsko – novozelandska turneja u martu, kao i koncertni povratak u Zagreb nakon dugih pet godina!

„#fakenews“ objavljen je 2020. godine i doneo je devet novih pesama, u kojima je bend ugostio muzičare poput Manu Chao i Earl Sixteen, te bendove Los De Abajo i Soviet Supreme, ali i jednog sasvim posebnog talenta.
Humanoidni robot Robby Megabyte, koji peva i svira mnogo instrumenata, postao je privremeni član benda i sa njim su izveli proročanski singl „Take My Job Away“.
Kao i u slučaju ostalih singlova, predstavljena je još jedna saradnja sa Manuom u „Cross The Line“, te „Wild Wild East“ za čiji spot su korišteni materijali snimljeni tokom koncerta na jedinstvenom Boomtown Festivalu (UK).

dubioza

“Agrikultura“, poslednji studijski album Dubioze objavljen 2022. godine, nastao je usred pandemije.
Sam naziv i koncept albuma ‘Agrikultura’ nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog preteranog interesa za virtuelno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i kramp gade se svekolikom stanovništvu.
Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu“ – izjavio je bend prilikom lansiranja osam novih pesama koje su predvodili „Kafana“ i „Bubrezi“, dok se kao najveći singl i jak koncertni favorit istakla pesma „Može li?“.

Vinilna kolekcija Dubioze, zaključno sa ovim izdanjima „#fakenews“ i „Agrikultura“, zatvorena je u čast „20 Years High“ godišnjice.
Prve korake u sledećih dvadeset, bend će napraviti od 8. do 30. marta kroz 11 koncerata velike turneje po Australiji i Novom Zelandu.
Uz ove nastupe, koncertni kalendar benda već se puni toliko brzo da se čini da će im trebati mašina za putovanje kroz vreme da postignu sve.

Ova dva nova albuma na vinilu će biti u prodaji sredinom marta u našoj online prodavnici kao i u svim bolje snabdevenijim muzičkim prodavnicama.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.